Udělejte si doma dezert z krupice a rebarborovou pěnou

Jestli nevíte, co udělat k nedělnímu dezertu, vyzkoušejte dort z krupice s rebarborovou pěnou a ovocem, který můžete připravit snadno a rychle. Může ho ochutnat i nečekaná návštěva, kterou tímto dezertem můžete překvapit.

Jaké suroviny budete na přípravu receptu potřebovat?

Tento dezert není náročný na přípravu, budete potřebovat:

  • 4 hrnky mléka
  • 2 lžíce krupice
  • 2 lžičky vanilkového cukru
  • 2 lžíce cukru
  • Lžíci másla
  • 10 dkg rebarbory
  • Lžičku mleté skořice
  • 1 ks jahodového želé
  • 3-4 mandarinky
  • ½ hrnku amerických borůvek
  • Pudink s cukrem

Nejdříve si připravte želé podle návodu na obalu. Rebarboru oloupejte, nakrájejte na kousky, dejte do hrnce a přidejte dvě lžíce cukru. Následně uvařte a také si vedle v hrnci uvařte také pudink. Vložte všechno do připravených hrnků nebo misek. Ve zbylém mléce a másle uvařte krupici, kterou nezapomeňte neustále míchat.

Dezert si ozdobte ovocem

Uvařený puding, želé a krupici dejte do misek a zkombinujete s rebarborovou pěnou, vanilkovým cukrem a přidejte také skořici. V případě potřeby mžete také přidat moučkový cukr, ale dezert bude i tak sladký dost. Pěnovou směs dejte do hrnků, nechte vychladnout a jako poslední surovinu přidejte ovoce.

Ovoce následně zalijte želé a nechte vychladnout v lednici. Podávat můžete k odpolední kávě nebo jen tak během dne jako chutnou svačinku. Ovoce můžete použít podle chuti, nemusíte se omezovat pouze na to sezonní. Místo bílého cukru můžete vyzkoušet také třtinový. Na internetu najdete spoustu zajímavých tipů, jak takový dezert vylepšit. Nemusíte ho přitom dávat do misek nebo hrnků, ale stejným způsobem ho uděláte také „na plech“. Snadno se pak bude krájet a můžete si ho sbalit do práce. Ozdobit tento dortík můžete ještě smetanou nebo šlehačkou. Nezdravé suroviny můžete také nahradit zdravými, pokud pečete pro někoho, kdo si drží štíhlou linii.

Zdroj: https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/orange-semolina-and-rhubarb-cake-12881
.

Doporučené články