Triky, díky kterým povolí ztuhlé máslo rychleji

Máslo – oblíbený a nepostradatelný prvek v naší kuchyni. Jeho bohatá chuť a krémová konzistence jsou lahodným doplňkem mnoha pokrmů. Přesto se někdy stane, že v momentě, kdy máme chuť si rozetřít máslo na chléb nebo připravit čerstvý koláč, zjistíme, že jsme zapomněli jej vyndat z chladničky. Nezoufejte, existuje osvědčený trik, který vám umožní mít měkké máslo během několika málo okamžiků.

Problém ztvrdlého másla a rychlé řešení

Máslo, nezbytný společník při vaření i pečení, často slouží jako základní surovina v naší kuchyni. Bohužel jeho skladování při nízkých teplotách může způsobit nechtěné ztuhnutí. Právě v okamžicích, kdy se rozhodneme použít máslo na přípravu výborného koláče nebo na vychutnání čerstvého chleba, si uvědomíme, že jsme zapomněli jej vyndat z chladničky včas.

Doporučený článek:  Dýňové přebytky se hodí využít do kompostu nebo jako mulč
Zdroj obrázku: Freepik

Zahřátá sklenice – trik pro rychlé změknutí másla

Naštěstí existuje jednoduchý trik, který nám umožní mít máslo zpět měkké během několika málo minut. Potřebujeme pouze sklenici a horkou vodu. Postavíme tvrdé máslo na talíř, nejlépe ve vertikální poloze, a do sklenice nalijeme horkou vodu. Poté rychle vylijeme vodu ze sklenice a přikryjeme máslo zahřátou sklenicí. Je důležité zajistit, aby se dovnitř sklenice nedostal studený vzduch. Počkáme asi 5 minut a poté zkontrolujeme, zda máslo dostatečně změklo. Pokud ne, můžeme celý proces opakovat.

Doporučený článek:  Hnojivo ze sušeného mléka dodá rostlinám důležité živiny

Další tipy a triky

Trik se zahřátou sklenicí není jedinou možností, jak rychle nechat změknout máslo. Pokud potřebujeme máslo okamžitě připravit na pečení, můžeme ho nastrouhat na hrubém struhadle nebo jej lehce zploštit válečkem. Také můžeme máslo nakrájet na menší kousky, což mu pomůže rychleji změknout. Při větším množství másla při pečení může být velkou pomocí mixér. I když není máslo úplně měkké, dokáže ho vymíchat. Stačí nakrájet máslo na menší kousky a poté vložit do mixéru. V případě receptů s menším množstvím másla jej můžeme jednoduše nakrájet na menší kousky a vypracovat těsto rukama. Teplem, které vznikne při tření, máslo postupně roztaje a nám se s ním bude lépe pracovat.

Zdroj: https://sallysbakingaddiction.com/soften-butter-quickly-trick/
.

Doporučené články