Teplé podzimní dny přejí grilování s rodinou nebo přáteli

Léto je králem grilování. S příchodem podzimu se o svou oblíbenou činnost nemusíte pověsit na hřebík. Barevné listí si můžete velmi jednoduše užít také na své zahradě. Se správnými triky budete mít dokonale připravené maso i zeleninu. Podívejme se na pár tipů, které vám pomohou k dokonalému zážitku při podzimním grilování.

Zvolte správný oheň

V první řadě musíte zvolit správný druh paliva. S nižšími teplotami je mnohem lepší zemní plyn, protože nevyžaduje takovou pozornost jako dřevěné uhlí nebo dřevo. Před přípravou jídla se soustřeďte na to, aby se gril pořádně předehřál. U plynového grilu by to mělo trvat asi 15 minut, aby byl prostor dostatečně teplý na dokonalou přípravu masa.

Doporučený článek:  Vývar bez kompromisů podle Joshuy Weissmana: potřebovat budete jen to, co najdete v kuchyni

Při grilování na podzim nepoužívejte přímý oheň. Nepřímé teplo je pro vaření na podzim a v zimě mnohem lepší, protože pomůže s rovnoměrnou přípravou surovin. Stačí, když zapálíte dva hořáky nebo rozděláte oheň. Jídlo umístěte na studenou stranu roštu a zavřete víko. Nastavte časovač, dejte si s přáteli dobrý drink a počkejte, než bude maso hotové.

Zdroj obrázku: Freepik

Výběr správného jídla je klíčový

Podzim je dokonalý čas na grilování sytého masa a zeleniny. Připravte si steaky, žebra, kuřecí nebo vepřové kotlety. Ze zeleniny vyzkoušejte grilovanou kukuřici, brambory, cibuli, patizon nebo papriku. Vždy si vezměte sezónní zeleninu a připravte si ji svým oblíbeným způsobem. Celá zahrada bude nádherně vonět a sousedi vám budou zaručeně závidět.

Doporučený článek:  Hořčice nabízí mnoho chutí a vůní, z různých druhů si vybere každý

Správné koření a marinády přinesou vašemu masu jedinečnou chuť. Před grilováním musí být v marinádě minimálně 30 minut, ideálně přes noc. Nezapomeňte používat dost soli a pepře. Na zeleninu použijte hodně bylinek a koření, např. česnek, cibuli nebo sušený tymián. Karamelizované ovoce můžete také připravit na grilu a využít ho pro vynikající dezerty. Vyzkoušejte podzimní dezerty s karamelizovaným ovocem a nádherně zakončíte svůj grilovací večírek s rodinou a přáteli.

Zdroj: https://www.weber.com/US/en/blog/tips-techniques/tips-for-fall-grilling/weber-123425.html
.

Doporučené články