Léto je králem grilování. S příchodem podzimu se o svou oblíbenou činnost nemusíte pověsit na hřebík. Barevné listí si můžete velmi jednoduše užít také na své zahradě. Se správnými triky budete mít dokonale připravené maso i zeleninu. Podívejme se na pár tipů, které vám pomohou k dokonalému zážitku při podzimním grilování.
Zvolte správný oheň
V první řadě musíte zvolit správný druh paliva. S nižšími teplotami je mnohem lepší zemní plyn, protože nevyžaduje takovou pozornost jako dřevěné uhlí nebo dřevo. Před přípravou jídla se soustřeďte na to, aby se gril pořádně předehřál. U plynového grilu by to mělo trvat asi 15 minut, aby byl prostor dostatečně teplý na dokonalou přípravu masa.
Při grilování na podzim nepoužívejte přímý oheň. Nepřímé teplo je pro vaření na podzim a v zimě mnohem lepší, protože pomůže s rovnoměrnou přípravou surovin. Stačí, když zapálíte dva hořáky nebo rozděláte oheň. Jídlo umístěte na studenou stranu roštu a zavřete víko. Nastavte časovač, dejte si s přáteli dobrý drink a počkejte, než bude maso hotové.
Výběr správného jídla je klíčový
Podzim je dokonalý čas na grilování sytého masa a zeleniny. Připravte si steaky, žebra, kuřecí nebo vepřové kotlety. Ze zeleniny vyzkoušejte grilovanou kukuřici, brambory, cibuli, patizon nebo papriku. Vždy si vezměte sezónní zeleninu a připravte si ji svým oblíbeným způsobem. Celá zahrada bude nádherně vonět a sousedi vám budou zaručeně závidět.
Správné koření a marinády přinesou vašemu masu jedinečnou chuť. Před grilováním musí být v marinádě minimálně 30 minut, ideálně přes noc. Nezapomeňte používat dost soli a pepře. Na zeleninu použijte hodně bylinek a koření, např. česnek, cibuli nebo sušený tymián. Karamelizované ovoce můžete také připravit na grilu a využít ho pro vynikající dezerty. Vyzkoušejte podzimní dezerty s karamelizovaným ovocem a nádherně zakončíte svůj grilovací večírek s rodinou a přáteli.
Zdroj: https://www.weber.com/US/en/blog/tips-techniques/tips-for-fall-grilling/weber-123425.html