Sytá barva dodá boršči správný šmrnc. Klíčová je teplota během vaření

Mnoho kuchařů přemýšlí o tomto problému při plánování oblíbeného menu. Právě touto jedinečnou polévkou začíná mnoho slavnostních večeří. Všechny ingredience jsou připraveny, polévka už bublá a najednou si všimnete, že začíná ztrácet charakteristickou barvu. Nedovolte, aby se tak stalo, a zabraňte tomu jednoduchým trikem.

Slabší barva, horší chuť

V této věci můžete být klidní – změna barvy boršče na nízkou intenzitu neovlivní jeho chuť. Nelze však skrýt, že taková polévka může být pro milovníky vaření důvodem zklamání. Vždy chceme, aby byla perfektní. Ujistěte se proto, že vše jde hladce a polévka se povede.

Doporučený článek:  Bohatou chuť vývaru vytvoří kombinace masa, kvalitní zeleniny a vybraného koření

Příčinou tohoto nežádoucího jevu je samotné vaření. K tomu, aby byla řepa měkká, stačí přibližně hodina. Klíčová je ale síla plamene. Aby si boršč zachoval svoji hlubokou barvu, musí se vařit na velmi mírném ohni. Rychlé vaření znamená, že dostanete bledou tekutinu namísto velkolepého pokrmu. Je dobré vařit řepu bez loupání. Nejdříve je ale třeba ji důkladně očistit od zbytků půdy.

Zdroj obrázku: Freepik

Kdy přidat kvásek do boršče

Pokud se rozhodneme připravit tradiční červenou polévku, musíme mít na paměti pořadí kulinářských manévrů. Chyby v této oblasti mohou zničit veškeré naše úsilí! Aby si boršč zachoval svou lákavou barvu, kváskový prášek by měl být přidán až po sejmutí polévky z plotny. Nikdy to neděláme před vařením nebo během něj.

Doporučený článek:  Šéfkuchaři znají tajné ingredience a techniky, které dodají vývaru hloubku

Jak říká dobře známé přísloví: štěstí přeje připraveným. Proto je během vaření boršče dobré mít po ruce jablečný ocet. Okyselení polévky je zárukou krásné vínové barvy polévky, kterou budeme podávat s kroketami nebo placičkami. Přidejte ocet v malých porcích, abyste průběžně kontrolovali chuť boršče.

Zdroj: https://natashaskitchen.com/classic-russian-borscht-recipe/
.

Doporučené články