Studené polévky v létě osvěží a obohatí menu o nové nápady

Studené polévky jsou v létě to nejlepší, co si můžete připravit. Příjemně vás zasytí, osvěží, doplní mnoho vitamínů, minerálů a ještě vás efektivně hydratují. Existuje mnoho receptů, které můžete zkusit. Dnes vám představíme pět oblíbených polévek, které chutnají lidem z celého světa. Všechny jsou velmi zdravé, studené, svěží a plné prospěšných živin.

Gazpacho

Jako první musíme zmínit slavnou rajčatovou polévku. Obsahuje rajčata, okurku, papriku, cibuli, česnek, olivový olej, vinný ocet, sůl, pepř a pečivo jako přílohu. Stačí, když vše rozmixujete, přidáte suroviny na dochucení a pro trochu křupavosti přidáte pár krutonů ze staršího chleba.

Doporučený článek:  Pórková polévka na francouzský způsob: potěší bohatou chutí a podpoří hubnutí

Okurková polévka

Dohromady můžete dát také okurky, bílý jogurt, česnek, kopr, citronovou šťávu, sůl, pepř a olivový olej. Z těchto surovin získáte velmi lehkou a lahodnou polévku na horké, letní dny. Podávat ji můžete také s čerstvým pečivem, díky kterému bude polévka sytější.

Zdroj obrázku: Freepik

Bramborová polévka s pórkem

Na másle orestujte pórek a cibuli. K tomu přidejte brambory a všechno zalijte vývarem. Vařte, dokud brambory nebudou měkké, vše rozmixujte a přidejte smetanu, sůl a pepř. Nechte polévku vychladit a podávejte ji s nasekanou čerstvou pažitkou.

Doporučený článek:  Výbornou chuť a zlatavou barvu dodají vývaru dobře zvolené ingredience a délka varu

Polévka z červené řepy

Udělat si můžete také studený boršč. Potřebujete uvařenou červenou řepu na malé kostičky, smíchejte ji s kysanou smetanou, okurkou a vařeným vejcem. Nakonec přidejte také sůl, pepř, citronovou šťávou a nasekaný kopr. Nechte polévku vychladit a vychutnejte si na tomto zdravém a chutném jídle.

Studená avokádová polévka

Máte-li rádi avokádo, můžete si z něj v létě připravit také chutnou polévku. Stačí, když rozmixujete avokádo, okurku a česnek. Přidejte trochu vývaru, limetkovou (nebo citronovou) šťávu a jogurt nebo smetanu. Nakonec polévku dochuťte solí, pepřem a čerstvým koriandrem.

Zdroj: https://www.foodandwine.com/soup/cold-soup/cold-soups
.

Doporučené články