Rozmrazit ryby můžeme v chladničce nebo ve studené vodě

Správné rozmrazování ryb pomůže udržet dobrou chuť a konzistenci a zároveň zabrání bakteriální kontaminaci. Chcete-li bezpečně rozmrazit ryby, je nejjednodušší je dát do chladničky noc před použitím. Pokud chcete ryby ihned použít, můžete je rozmrazit v hrnci s vodou. Kromě těchto známých metod existují i jiné, podívejte se na chytré triky pro rozmrazování ryb.

Správné rozmrazování

Každý milovník ryb má svůj oblíbený způsob rozmrazování ryb. Mezi nejčastěji používané a doporučené způsoby patří přenesení jídla na talíř nebo vložení do misky a umístění do chladničky. V tomto stavu maso pomalu taje, ale zároveň neztrácí svou jemnost a strukturu. Zkontrolujte rozmrazené ryby, abyste se ujistili, že jsou v pořádku.

Doporučený článek:  Chcete uvařit originální svíčkovou? Vyzkoušejte fazolovou

Zmrazené ryby by měly mít stejnou konzistenci a vůni jako čerstvé. I když nemusí mít stejnou svěží, světlou barvu, určitě by neměly být cítit. Pokud jsou ryby cítit příliš intenzivně, již nejsou vhodné k jídlu. Zmrazené ryby mohou mít jemné aroma, ale neměly by nás odpuzovat. Před rozmrazováním neodstraňujte vakuové balení. Ryba bez obalu ztratí svou strukturu během rozmrazování.

Zdroj obrázku: Freepik

Nezapomeňte na tyto důležité rady

K rozmrazování používejte pouze studenou vodu z vodovodu, to minimalizuje riziko bakteriálního růstu. Rozmrazené ryby hned zpracujte. Ujistěte se, že ryby, které rozmrazujete, jsou v dobrém stavu. Zmrazené ryby by neměly mít roztržený nebo poškozený obal. Když si kupujete mražené mořské plody, ujistěte se, že nevypadají podivně. Pořiďte si mořské plody, které jsou zcela zmrazené.

Doporučený článek:  5 důvodů pro zařazení sledě do jídelníčku: málokterá ryba je tak nabitá zdravím

Nekupujte ryby s ledovými krystaly nebo ledem, který můžete vidět pouhým okem. To znamená, že byly skladovány příliš dlouho a již nemusí být vhodné ke spotřebě. Chcete-li ryby rozmrazit rychleji, existuje jeden způsob. Za žádných okolností nerozmrazujte maso teplou vodou. Takový postup zničí strukturu, ale také uzavře aroma uvnitř masa. Chcete-li ryby rozmrazit rychleji, můžete je dát do studené perlivé vody.

Zdroj: https://www.marthastewart.com/8389284/how-to-defrost-fish
.

Doporučené články