Kdo by neznal grilovaný chřest? Tato skvělá zelenina je velmi oblíbená u těch, kteří drží dietu a chtějí si i tak v létě dopřát. Ogrilovat si ale můžete skoro jakoukoliv zeleninu, skvělá je také cuketa nebo paprika. Chřest společně s bílými klobásami vytvoří zajímavou kombinaci chutí, kterou si budete chtít zopakovat.
Brambory použijte co nejmenší, budou rychleji upečené
Na přípravu tohoto receptu budete potřebovat hlavně klobásky, chřest a brambory. Mezi další suroviny patří:
- Řepkový olej
- Feferonky, bazalka, rajčata
- Máta
- Italské bylinky
- Mletý pepř
- Sůl
- 2 ks čínského zelí pak choi
Nejdříve si čínské zelí podélně rozřízněte, nalijte řepkový olej, dochuťte ho italským kořením a zabalte do alobalu. Takto připravené ho potom hodíte na gril. Chřest opláchněte pod vodou a odstraňte dřevěné konce. Ohněte chřest a konec by se měl sám odlomit. Zelený chřest navíc nemusíte loupat. Nalijte na chřest studenou vodu asi na 10 minut, osušte a pokropte olejem, ale ne moc.
Grilování musíte sjednotit, abyste suroviny měli připravené najednou
Chřest rozdělte na čtyři porce, dejte na alobal, přidejte mátu a do každé porce dejte jednu klobásu, kterou ochuťte pepřem. Zabalte do alobalu. Brambory dejte neloupané na rošt a grilujte, dokud nebudou al dente, prostě jak máte rádi. V ten samý čas dejte grilovat zelí, chřest i bílou klobásu.
Klobásu nakonec z chřestu vyndejte a několik minut ji mějte jen tak na grilu, aby se hezky do hněda opekla. Před podáváním brambory ještě nakrájejte na půlky a dochuťte hrubozrnnou solí, budou skvěle chutnat. Pokud použijete malé brambory, bude rychle upečené a na talíř budou vypadat mnohem lépe než několik kousků velkých brambor. Můžete si k pokrmu připravit také domácí dipy nebo omáčky – bylinkovou, chilli nebo omáčku z kari. Ke grilované zelenině a masu si dejte dobře vychlazené pivo nebo kvalitní víno – rozhodně nebudete litovat a přátelé se k vám budou díky tomuto jídlu často vracet.