Arašídové máslo je v našich končinách opomíjené. Specifická chuť není jeho jediným unikátem

Arašídové máslo se v České republice ještě nepovažuje za tolik oblíbené, ale samozřejmě si své příznivce najde. Jedná se pro někoho o výrazně kalorickou potravinu, pro jiné se zase hodí do redukčního jídelníčku. Kde je ale pravda? Arašídové máslo patří mezi potraviny, na které není žádný vyhraněný názor. Je to levná a hlavně chutná pochoutka, kterou mají rádi děti i dospělí.

Dá se díky arašídovému máslu zhubnout?

Arašídové máslo obsahuje asi 600 kalorií na každých 100 g. Jestli si tedy myslíte, že díky němu zhubnete, jste vedle. Je to zakázaná suroviny pro ty, kteří chtějí dodržovat zdravý životní styl. Samozřejmě si ho jednou za čas dát můžete, ale rozhodně nepatří mezi produkty, které jsou zdravé. Obsahuje sice dostatek bílkoviny nebo zdravých mastných surovin, ale také může být plné látek, které zdravé nejsou.

Jedna čajová lžička znamená pro vaše tělo 140 kalorií. Pokud si ji budete dopřávat, můžete zhubnout, vždy je ale nutné zohlednit také váš zdravotní stav a cíl, co se hubnutí týče. Arašídové máslo nakonec nemusí být tak špatné, jak ho někteří prezentují. Podpoří zdraví srdce nebo oběhového systému, má ale také ještě jiné výhody.

Bílkoviny i antioxidanty jsou jeho součástí

Arašídové máslo obsahuje bílkoviny, které jsou pro naše tělo důležité. Hodí se zejména pro lidi, kteří se stravují pouze vegansky. Je plné antioxidantů, které pomáhají z těla dostat toxické látky, které tam nemají co dělat. Obsahuje také živiny a minerály, jako je hořčík nebo draslík. Existuje ale spoustu druhů – vybírejte takové máslo, které má vhodné složení. Cukr nebo další látky nejsou vhodné, protože snižují hodnotu produktu a do těla dostanete jen nezdravé živiny.

Kupte si takové máslo, které je opravdu vyrobené z ořechů. Vyrobit si ho můžete samozřejmě také sami, pokud k tomu máte vhodné spotřebiče a také kvalitní ořechy. Na internetu pak najdete spoustu receptů, jak si máslo udělat a jak ho nejlépe skladovat, aby vydrželo co nejdéle.

Zdroj: https://www.medicalnewstoday.com/articles/323781
.

Doporučené články