Ochutnejte masové kuličky v tomatové omáčce s mangem

Máte-li rádi exotické chutě, musíte jednoznačně vyzkoušet tento recept. Lehké masové kuličky s koriandrem, vařené v rajčatové omáčce s mangem a orientálním kořením jsou skvělou možností, jak oživit svou kuchyni a užít si netradičních chutí. Tento pokrm pravděpodobně nebude vhodný pro malé děti, ale větší strávníci a dospělí si ho jistě vychutnají.

Co budete potřebovat?

Jednou za čas je velmi příjemné zpracovat mleté maso i jinak, než jen na karbanátky. Trochu exotiky do svého domova můžete přinést pomocí jednoduchého receptu a vyzkoušet tak indický pokrm, který si užije celá rodina.

Zdroj obrázku: Freepik

Na jeho přípravu masových koulí potřebujete:

  • mleté vepřové maso – 400 g,
  • vejce – 1 ks,
  • mletý černý pepř – podle chuti,
  • sůl – podle chuti,
  • koriandrová pasta – 2 čajové lžičky (nebo hrst čerstvého drceného koriandru),
  • strouhanka – 4-5 lžic.

Na výrobu tomatové omáčky si připravte:

  • rajčata – 400 g,
  • mango – 100 g,
  • cibule – 2 ks,
  • česnek – 2 stroužky,
  • olej – 1 lžíce,
  • citronová šťáva – 1 lžíce,
  • mleté koření (chilli, kmín, koriandr, citronová šťáva) – podle chuti,
  • kaffir list – 4 ks,
  • vývar – 150 ml,
  • passata nebo jiná rajčatová omáčka – 200 g.

Jako přílohu si připravte tradiční indickou rýži:

  • rýže – 200 g,
  • kari – 1 lžička.
Zdroj obrázku: Freepik

Pracovní postup

Promíchejte všechny ingredience na masové kuličky. Množství strouhanky bude záviset na mase a velikosti vajec. Použili jsme 5 lžic, aby byla hmota kompaktní, ale měkká. Hmotu rozdělte a vytvarujte z ní kuličky. Každou masovou kuličku válejte asi půl minuty v rukou, aby se vám při vaření nerozpadla. Rýži uvařte podle pokynů na obalu s kari.

Na pánvi osmažte nakrájená rajčata, mango, cibuli a lisovaný česnek. Když jsou měkké, zalijeme vývarem (nebo vodou) a rajčatovou omáčkou. Mixujte mixérem do hladka. Dochutíme citronovou šťávou, kaffirem a kořením. Pokud se vám zdá omáčka příliš hustá, můžete přidat ještě trochu vody. Masové kuličky vložíme jemně do omáčky. Vařte na mírném ohni po dobu 15 minut za stálého míchání. Před podáváním omáčku ochutnejte a dochuťte. Masové kuličky podávejte s rýží.

Zdroj: https://recipesfun.com/index.php/2019/06/08/how-to-prepare-exotic-meatballs-with-mango-tomato-sauce-recipe/
.

Doporučené články