Vyzkoušejte veganské sádlo! Fazolové sádlo vás svou chutí překvapí

Máte chuť na sádlo na chlebu, ale zároveň nechcete jíst nic tučného a nezdravého? Tento recept je odpovědí na váš problém. Nebudete tomu věřit, ale chuť tohoto fazolového sádla je velmi podobná tomu klasickému, ale není v něm ani gram masa. Tato varianta je ovšem mnohem zdravější a fit. Doporučujeme vyzkoušet tento netradiční recept i těm, kteří jsou nyní skeptičtí. Věřte, že nebudete litovat. Stačí vám 15 minut času a můžete si vychutnat úžasné sádlo.

Zdroj obrázku: Freepik

Co budete potřebovat?

Jak bylo řečeno, maso zde nehledejte. Základem tohoto receptu jsou bílé fazole, ale chybět nesmí ani slunečnicová semínka a jablko, které dodají pokrmu nejen více chuti, ale také skvělé nutriční hodnoty. Pokud se chcete zasytit, pochutnat si a přitom dodržet svou dietu, jedná se o skvělou a velmi chutnou možnost. Podívejme se, co budete potřebovat na přípravu:

  • plechovka bílých fazolí – 1400 g (240 g po vypuštění),
  • cibule – 1 ks,
  • česnek – 2-3 stroužky,
  • jablko – ½ ks,
  • slunečnicová semena (loupaná) – 1 hrst,
  • sůl – podle chuti,
  • mletý černý pepř – podle chuti,
  • majoránka – podle chuti,
  • olej na smažení.
Doporučený článek:  Arašídové máslo je nejenom pochoutkou, má překvapivé vlastnosti a netradiční využití v kuchyni
Zdroj obrázku: Freepik

Pracovní postup

Fazole v první řadě musíte zbavit veškeré tekutiny, a to pomocí cedníku. Poté je rozmixujte nebo rozdrťte vidličkou. Nakrájejte najemno cibuli. Oloupejte jablko a nastrouhejte ho na hrubém struhadle. Následně na pánvi zahřejte několik lžic oleje. Přidejte cibuli a smažte ji na nízkém ohni, dokud lehce nezhnědne. Poté přidejte lisovaný česnek a pokračujte ve smažení.

Po chvíli přidejte strouhané jablko a několik dalších minut smažte. Je důležité, abyste udrželi nízký plamen, jinak směs spálíte a bude velmi hořká. Nakonec podle potřeby přidejte majoránku. Vše důkladně promíchejte a přidejte do mísy s fazolemi. Na stejné pánvi upražte slunečnicová semínka a vložte je do misky s fazolemi a zbytkem ingrediencí. Vše důkladně promíchejte a dochuťte solí a pepřem podle vlastních potřeb. K podávání si připravte čerstvé pečivo a můžete si vychutnat zdravou svačinu.

Zdroj: https://magdascauldron.com/2014/03/03/cannellini-beans-spread-vegetarian-lard/
.

Doporučené články