Netradiční zapečené těstoviny v italském stylu, které si zamilujete

Tento recept na zapečené těstoviny je určen pro všechny, kdo nechtějí v kuchyni trávit celé hodiny, ale přitom chtějí dát své rodině na talíř něco vynikajícího a vydatného, na čem si pochutnají. Pokud milujete těstoviny, jedná se o naprosto ideální recept právě pro vás. Navíc jde o skvělou kombinaci jednoduchých přísad, aromatického koření a zeleniny plné úžasné chuti.

Co budete potřebovat?

Skvělé je, že nepotřebujete obrovské množství surovin, které byste museli připravovat. Další výhodou je, že u přípravy nemusíte dlouho stát. Za pouhých 30 minut připravíte až šest porcí, které si vychutná celá vaše rodina. Pokrm je úžasně sytý a užijete si ho zejména jako příjemnou večeři, kterou připravíte během chvilky. Podívejme se, co budete potřebovat na jeho výrobu:

  • 2 ks kuřecích plátků,
  • ½ kg hub,
  • 1 ks cibule,
  • ½ balení těstovin,
  • 3 lžíce majonézy,
  • 3 lžíce pikantního kečupu,
  • 10 dkg nakrájeného salámu,
  • 1 ks velkého rajčete,
  • 15 g nastrouhané mozzarelly,
  • olej na smažení,
  • sůl a pepř,
  • 2 lžíce koření Gyros.

Způsob přípravy

V první řadě si připravte kuře. Maso omyjte, osušte, očistěte a nakrájejte na kostky. Dochuťte solí a kořením Gyros. Poté jej orestujte na rozpáleném oleji. Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte z nich vodu a vložte je na dno zapékací mísy. Poté očistěte a nakrájejte cibuli a žampiony. Obojí orestujte na rozpáleném oleji a dochuťte solí a pepřem.

Nyní můžete dát vše dohromady. Na těstoviny dejte maso a zalijte vše omáčkou (majonézou smíchanou s kečupem). Nyní na omáčku poskládejte houby, plátky salámu a plátky rajčat. Vršek pokrmu posypejte strouhanou mozzarellou. Zapékací misku dejte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte po dobu 20 minut. Poté bude pokrm připraven a vy si ho můžete vychutnat s rodinou nebo přáteli. Přejeme dobrou chuť a krásné chvíli s rodinou u vynikající večeře!

Zdroj: https://www.the-pasta-project.com/pasta-al-forno-baked-pasta-italian-way/
.

Doporučené články