Pozvali jste přátele či rodinu na oběd? Ale stále nevíte, co uvařit a už vás nebaví stále dokola vařit vepřo knedlo zelo, které každý zná? Rajská to také nebude? Ani koprová omáčka či hovězí vrabci? Vyzkoušejte tradičně netradiční kuřecí prsa, která jsou nadívaná a obalená ve slanině. Recept je jednoduchý, rychlý a dokonale chutný. Chuťové pohárky každého strávníka jistě zajásají.
Připravte si tyto suroviny
- Kuřecí prsní řízky 8 kusů
- Slanina plátky 600 gramů
- Nakládané okurky 3 kusy
- Cibule 2 kusy
- Sůl, pepř, hořčice, kečup, česnek
Postup přípravy
Nejdříve si připravte maso, které opláchnete, osušíte utěrkami a potřete hořčicí a kečupem. Na kečup umístěte na velmi tenké plátky nakrájené okurky a maso obalte plátky slaniny. Můžete využít i druhý způsob, kdy maso umyjete, osušíte a uprostřed proříznete a vytvoříte kapsu. Pozor na to, abyste kuřecí prso neprořízli úplně. Do připravené kapse nakrájejte na drobné kousky cibuli, nakládané okurky a vnitřek kapsy potřete hořčicí a kečupem. Jakmile umístíte do kapsy cibuli i okurky, obalte celé prso do slaniny.
Poslední příprava
Jakmile budete mít připravené kuřecí prsní řízky obalené ve slanině, vyložte si plech pečícím papírem a rozložte na něm maso. Troubu si předehřejte na 200 °C a vložte plech do trouby. Na tuto teplotu opékejte tři minuty a poté snižte teplotu na 180 °C a dopékejte dalších dvacet minut. Slanina uchová masu šťavnatost a lahodnou chuť.
Vhodná příloha
Jako přílohu můžete zvolit brambory. Například bramborovou kaši s máslem a alespoň 12 % smetanou, která dodá bramborám lahodnou chuť. Nebo si můžete upéct americké brambory. Stačí je umýt, nakrájet na měsíčky, umístit na plech vyložený pečícím papírem a posypat oblíbeným kořením. Doporučujeme bazalku, oregano a kari. Pokapejte brambory a pečte dvacet minut. Pokud držíte dietu, doporučujeme maso obohatit pouze zeleninou. Například čerstvým salátem či mladými listy špenátu a ředkvičkou.