Domácí kebab na talíři, který je lehký, zdravý a dietní

Máte rádi zahraniční kuchyně, které přinesou do vašeho domova jiné a jedinečné chutě? Domácí kebab je vynikající a mnohem levnější, než v restauraci. Tento recept je navíc zdravější verzí klasického kuřecího kebabu. Připravíte jej za pouhých 30 minut a budete mít hotovou vynikající večeři pro sebe a svého partnera. Chcete-li pokrm pro více lidí, musíte zvýšit množství surovin.

Co budete potřebovat?

Dobrou zprávou je, že na výrobu tohoto výborného a úžasného pokrmu, nepotřebujete žádné speciální ingredience, kromě koření. To může být trochu odlišné od toho, co běžně používáte. Ale právě o to jde. Díky tomu bude pokrm zcela jiný a mnohem více si ho vychutnáte. Osvěžte své chuťové pohárky s tímto jednoduchým a jedinečným pokrmem. Na výrobu budete potřebovat:

  • 2 ks kuřecích filetů,
  • 2 ks čerstvých okurek,
  • 2 ks rajčat,
  • 1 ks červené cibule,
  • 1 hlava římského salátu,
  • kečup,
  • jemný nebo pikantní ajwar,
  • česneková omáčka (300 g přírodního jogurtu, 3 stroužky česneku, sůl, pepř),
  • kebab nebo gyros koření,
  • 2 lžíce oleje.

Způsob přípravy

V první řadě si připravte maso. Kuřecí plátky nakrájejte najemno, odřízněte jej na velmi tenké kousky. Smíchejte je s olejem a kebab nebo gyros kořením. Usmažte je v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova. Nyní nakrájejte okurky a cibuli, nasekejte salát na menší kousky a nakrájejte rajčata. Smíchejte všechny ingredience dohromady v míse.

 

Nyní si můžete připravit česnekovou omáčku. Smíchejte přírodní jogurt bez příchutě, česnek a dochuťte solí a pepřem podle vlastní chuti. Nyní musíte jen vše naservírovat a vychutnat si výsledný pokrm. Na talíř dejte zeleninu, zalijte česnekovou omáčkou a kečupem. Poté položte na směs připravené kuře a potřete jej malým množstvím ajwaru. Má silnou chuť, takže malé množství postačí. Nakonec vše ozdobte čerstvými bylinkami. Přejeme dobrou chuť!

.

Doporučené články