Máte rádi zahraniční kuchyně, které přinesou do vašeho domova jiné a jedinečné chutě? Domácí kebab je vynikající a mnohem levnější, než v restauraci. Tento recept je navíc zdravější verzí klasického kuřecího kebabu. Připravíte jej za pouhých 30 minut a budete mít hotovou vynikající večeři pro sebe a svého partnera. Chcete-li pokrm pro více lidí, musíte zvýšit množství surovin.
Co budete potřebovat?
Dobrou zprávou je, že na výrobu tohoto výborného a úžasného pokrmu, nepotřebujete žádné speciální ingredience, kromě koření. To může být trochu odlišné od toho, co běžně používáte. Ale právě o to jde. Díky tomu bude pokrm zcela jiný a mnohem více si ho vychutnáte. Osvěžte své chuťové pohárky s tímto jednoduchým a jedinečným pokrmem. Na výrobu budete potřebovat:
- 2 ks kuřecích filetů,
- 2 ks čerstvých okurek,
- 2 ks rajčat,
- 1 ks červené cibule,
- 1 hlava římského salátu,
- kečup,
- jemný nebo pikantní ajwar,
- česneková omáčka (300 g přírodního jogurtu, 3 stroužky česneku, sůl, pepř),
- kebab nebo gyros koření,
- 2 lžíce oleje.
Způsob přípravy
V první řadě si připravte maso. Kuřecí plátky nakrájejte najemno, odřízněte jej na velmi tenké kousky. Smíchejte je s olejem a kebab nebo gyros kořením. Usmažte je v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova. Nyní nakrájejte okurky a cibuli, nasekejte salát na menší kousky a nakrájejte rajčata. Smíchejte všechny ingredience dohromady v míse.
Nyní si můžete připravit česnekovou omáčku. Smíchejte přírodní jogurt bez příchutě, česnek a dochuťte solí a pepřem podle vlastní chuti. Nyní musíte jen vše naservírovat a vychutnat si výsledný pokrm. Na talíř dejte zeleninu, zalijte česnekovou omáčkou a kečupem. Poté položte na směs připravené kuře a potřete jej malým množstvím ajwaru. Má silnou chuť, takže malé množství postačí. Nakonec vše ozdobte čerstvými bylinkami. Přejeme dobrou chuť!