Chcete vyzkoušet neobvyklý pokrm, který ohromí všechny členy domácnosti? Připravte zapečené palačinky s houbami. Výsledek vás zaujme vláčnou strukturou i skvělým propojením chutí. Příprava je přitom velmi jednoduchá.
Zapečené pokrmy jsou zvlášť v české kuchyni velmi oblíbené. Vedle těstovin nebo zapečených brambor můžete vyzkoušet i tento neobvyklý recept s palačinkami. Na jeho přípravu budete potřebovat:
- 30 g sušených hub
- 1 kg klasických hub
- vejce
- 250 ml mléka
- 200 g mouky
- 2 cibule
- sůl a pepř
- máslo 400 ml vývaru
- 250 g smetany
- petržel
- 125 g strouhaného sýra
- olej
Nejdříve si připravte palačinky
Houby si prozatím namočte asi na dvacet minut do teplé až horké vody. Mezitím smíchejte vejce s mlékem a moukou v jedné míse a důkladně promíchejte, aby vám vzniklo palačinkové těsto. Nechte těsto chvíli odpočinout, stačí například půl hodiny.
Nakrájejte si cibuli najemno a namočené houby na plátky. Vodu z hub sceďte a nechte jen v houbách nasáklou vodu. Na másle osmažte cibuli dozlatova, přidejte také houby a hříbky. Směs na pánvi dochuťte solí a pepřem.
Do této směsi přidejte také 3 lžíce mouky, nalijte vývar a také vodu, která vám zbyla z hub. Nezapomeňte přidat také zakysanou smetanu. Provařte asi dvě minuty, aby se veškeré chutě propojily. Poté přidejte také petrželku.
Připravte si palačinky
Z odpočinutého palačinkového těsta usmažíte asi osm palačinek. Na palačinky naneste omáčku z pánve, stočte je ro rolky a nakrájejte na menší kousky. Vše vložte do pečící misky a zalijte zbytkem omáčky, nezapomeňte vše posypat také strouhaným sýrem.
V předem předehřáté troubě pečte palačinky s omáčkou a sýrem asi 25 minut na 200 °C. Podávejte ještě teplé. Servírujte na mělkém talíři, výborně se k tomuto pokrmu hodí nakládané okurky i další druhy zeleniny.