Použijte nasbírané houby originálním způsobem. Zabalte je do čerstvých palačinek místo tradiční marmelády

Chcete vyzkoušet neobvyklý pokrm, který ohromí všechny členy domácnosti? Připravte zapečené palačinky s houbami. Výsledek vás zaujme vláčnou strukturou i skvělým propojením chutí. Příprava je přitom velmi jednoduchá.

Zapečené pokrmy jsou zvlášť v české kuchyni velmi oblíbené. Vedle těstovin nebo zapečených brambor můžete vyzkoušet i tento neobvyklý recept s palačinkami. Na jeho přípravu budete potřebovat:

  • 30 g sušených hub
  • 1 kg klasických hub
  • vejce
  • 250 ml mléka
  • 200 g mouky
  • 2 cibule
  • sůl a pepř
  • máslo 400 ml vývaru
  • 250 g smetany
  • petržel
  • 125 g strouhaného sýra
  • olej
Doporučený článek:  Banánový čaj příjemně ukolébá ke spánku a odplaví všechen nahromaděný stres

Nejdříve si připravte palačinky

Houby si prozatím namočte asi na dvacet minut do teplé až horké vody. Mezitím smíchejte vejce s mlékem a moukou v jedné míse a důkladně promíchejte, aby vám vzniklo palačinkové těsto. Nechte těsto chvíli odpočinout, stačí například půl hodiny.

Nakrájejte si cibuli najemno a namočené houby na plátky. Vodu z hub sceďte a nechte jen v houbách nasáklou vodu. Na másle osmažte cibuli dozlatova, přidejte také houby a hříbky. Směs na pánvi dochuťte solí a pepřem.

Doporučený článek:  Podzimní varianty oblíbené kávy, které zahřejí a okoření život

Do této směsi přidejte také 3 lžíce mouky, nalijte vývar a také vodu, která vám zbyla z hub. Nezapomeňte přidat také zakysanou smetanu. Provařte asi dvě minuty, aby se veškeré chutě propojily. Poté přidejte také petrželku.

Připravte si palačinky

Z odpočinutého palačinkového těsta usmažíte asi osm palačinek. Na palačinky naneste omáčku z pánve, stočte je ro rolky a nakrájejte na menší kousky. Vše vložte do pečící misky a zalijte zbytkem omáčky, nezapomeňte vše posypat také strouhaným sýrem.

Doporučený článek:  Třešně zpříjemní letní menu, využít lze také stopky

V předem předehřáté troubě pečte palačinky s omáčkou a sýrem asi 25 minut na 200 °C. Podávejte ještě teplé. Servírujte na mělkém talíři, výborně se k tomuto pokrmu hodí nakládané okurky i další druhy zeleniny.

.

Doporučené články