Nejlepší recepty, kde hlavní roli hrají jablka

Jakmile listy začnou měnit barvy a vzduch se stává chladným, je zde jedno ovoce, které se stává hvězdou sezóny – jablko. Jablka jsou synonymem podzimu a jejich všestrannost v kulinářských výtvorech je skutečně pozoruhodná. Od sladkých po slaná, jablka lze začlenit do široké škály pokrmů, které vystihují podstatu podzimu.

Jablečný koláč

Pojďme to nastartovat typickým podzimním dezertem – jablečným koláčem. Kombinace křehkých, skořicově kořeněných jablek zasazených do vločkovité, máslové kůrky je opravdu prvotřídní dobrota. Teplý plátek jablečného koláče, ať už s kopečkem vanilkové zmrzliny nebo kopečkem šlehačky, je ztělesněním podzimního požitku.

Doporučený článek:  Brambory jsou studnicí vitamínů a antioxidantů, a dokonce zlepšují empatii člověka

Karamelová jablka

Karamelová jablka jsou zábavnou pochoutkou, která nikdy nevyjde z módy. Křupavost jablka dokonale kontrastuje se sladkou a lepkavou karamelovou polevou. Přidejte posypku nasekaných ořechů, drcených sušenek nebo dokonce mini čokoládových lupínků pro extra texturu a chuť.

Jablečný mošt

Jablečný mošt, ať už teplý nebo studený, je na podzim nezbytným nápojem. Je to esence sezóny zachycená ve sklenici. Vychutnejte si ho obyčejný, okořeněný skořicí a hřebíčkem, nebo s trochou rumu či bourbonu pro dospělé.

Doporučený článek:  Vaření v myčce je šetrné, připravit takto můžeme mnoho jídel
Zdroj obrázku: Freepik

Waldorfský salát

Pro zdravější variantu, která stále předvádí chutě podzimu, zvažte waldorfský salát. Křupavá jablka, celer, vlašské ořechy a hrozny jsou zalité ve smetanovém dresinku, čímž vzniká nádherná směs sladkých, slaných a křupavých textur.

Vepřové maso s jablky

Vepřové maso a jablka jsou klasickým párem, který ztělesňuje podzimní chutě. Ať už pečete vepřový bok s jablky nebo připravujete slanou nádivku z jablek a klobásy, tato kombinace naplní vaši kuchyni lahodnými vůněmi.

Jablečná polévka

Ano, čtete správně – jablečná polévka! Toto jedinečné jídlo kombinuje jablka s pikantními přísadami, jako je cibule, pórek a kuřecí vývar, a vytváří tak teplou a uklidňující polévku s nádechem sladkosti.

Zdroj: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/collection/apple-recipes
.

Doporučené články