Jak listy mění barvu a počasí se mění, je na vychutnávání vydatného talíře těstovin něco nepopiratelně uklidňujícího. Podzim je ideální čas na experimentování s různými chutěmi a přísadami, které odrážejí štědrost sezóny. Ať už jste fanouškem smetanových omáček, bohatého masa nebo zeleniny, existuje nespočet způsobů, jak začlenit esenci podzimu do vašich těstovinových pokrmů. V tomto článku prozkoumáme několik úžasných nápadů na těstoviny inspirované podzimem, které vás zahřejí u srdce a uspokojí vaše chuťové pohárky.
Ravioli z dýně a šalvěje
Dýně je základní ingrediencí podzimu a krásně se snoubí se šalvějí a vytváří bohatý, zemitý chuťový profil. Zvažte přípravu domácích dýňovo-šalvějových raviol nebo jednoduše orestujte konzervovanou dýni se zhnědlým máslem a lístky čerstvé šalvěje a promíchejte je se svými oblíbenými těstovinami. Doplňte je posypem strouhaného parmezánu pro skutečně požitkářský podzimní pokrm.
Dýňová omáčka alfredo
Vyměňte klasickou omáčku alfredo za krémovou a sametovou omáčku. Opečte máslovou dýni, dokud nezkaramelizuje a nezměkne, poté ji smíchejte se smetanou, česnekem a parmazánem. Smíchejte tuto lahodnou omáčku s fettuccine nebo penne.
Těstoviny z divokých hub
Podzim je hlavní houbařskou sezónou, a to je ideální čas využít rozmanitost dostupných divokých hub. Na troše olivového oleje orestujte směs hub s česnekem a šalotkou. Přidejte je k uvařeným těstovinám a dochuťte nádechem lanýžového oleje, čerstvého tymiánu a strouhaného Pecorino Romano pro zemitý těstovinový pokrm bohatý na umami.
Penne s jablky a slaninou
Jablka a slanina se mohou zdát jako nepravděpodobný pár, ale sladká a slaná kombinace dělá zázraky v těstovinách inspirovaných podzimem. Na pánvi orestujte křupavé kousky slaniny a na tenké plátky nakrájená jablka, dokud nebudou karamelizovaná a aromatická. Promíchejte s vařenými penne a krémovou omáčkou. Dokončete posypáním sýrem pro lahodné sladké a slané spojení.
Špagety s pečenými rajčaty a česnekem
Pomalé pečení rajčat a česneku v troubě zvýrazňuje jejich přirozenou sladkost a hloubku chuti. Smíchejte tyto pečené dobroty se špagetami, olivovým olejem, čerstvou bazalkou a štědrou hrstí strouhaného pecorina nebo parmazánu. Je to jednoduché, ale neuvěřitelně uspokojující jídlo, které svými bohatými a robustními chutěmi zachycuje podstatu podzimu.
Zdroj: https://cooking.nytimes.com/68861692-nyt-cooking/3274378-fall-pasta-recipes