5 oblíbených způsobů, jak upravit ryby a mořské plody

Podzim je skvělým obdobím na přípravu ryb a mořských plodů. Doplníte tím hodně vitamínů a minerálů, které potřebujete hlavně během chladnějších měsíců v roce. Mořské plody můžete připravit nejrůznějšími způsoby. Poradíme vám pět způsobů, jak můžete připravit ryby i mořské plody v pohodlí své kuchyně. Vždy získáte vynikající a voňavý výsledek.

Dušení

Nejjednodušší způsob, jak připravit mnoho druhů mořských plodů, je jednoznačně dušení. Do hrnce nebo pánve dejte lžíci olivového oleje. Rozehřejte ho a vložte do pánve rybí filet nebo mořské plody. Dochuťte solí a bylinkami. Vařte 2-3 minuty podle druhu suroviny.

Doporučený článek:  Nezdravé tuky se dají najít i ve zdánlivě kvalitních potravinách. Je třeba vybírat obezřetně

Smažení

Filety i celé ryby můžete s klidným srdcem smažit na oleji a potom je vysušit na papírové utěrce. Smíchejte mouku, sůl a pepř v talíři. Každý kousek ryby obalte v této směsi a vložte do pánve s rozpáleným olejem. Smažte dozlatova a křupava (cca 2-3 minuty z každé strany).

Zdroj obrázku: Freepik

Vaření v páře

Na dno hrnce nalijte asi palec vody. Přidejte napařovací rošt nebo košík a vodu přiveďte k varu. Rybu nebo jiné mořské plody položte na mřížku (nesmí být pod vodou) a zakryjte pokličkou. Vařte v páře 4-8 minut. Dochuťte solí, pepřem, ozdobte citronem a podávejte s rýží nebo nudlemi.

Doporučený článek:  Do mikrovlnné trouby nepatří syrové maso, rýže nebo vejce

Pečení

Pečené ryby a další plody jsou velmi jemné a lahodné, když je připravíte v troubě. Troubu předehřejte na 200 stupňů. Suroviny potřete olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem. Plech vyložte pečicím papírem, rozložte plody moře a pečte po dobu 6-9 minut. Podávejte jen s chlebem nebo svou oblíbenou přílohou.

Pošírování

Pomalé vaření ryby v tekutině z ní vytáhne tu nejlepší chuť. Tato metoda chce trochu více zkušeností s vařením, ale jistě to zvládnete. V tomto případě doporučujeme najít si detailní postup, jestli to chcete vyzkoušet. Výsledek můžete dochutit sójovo-zázvorovým dresinkem nebo jinou omáčkou podle vlastního výběru.

Zdroj: https://montereybayfisheriestrust.org/stories/five-simple-seafood-preparations
.

Doporučené články