Na chuť karbanátků má vliv výběr masa i správné koření

Karbanátky jsou oblíbeným pokrmem. Připravují se sice z méně kvalitního masa, které je mleté, zato je lze ochutit různým kořením, a tím dosáhnout lahodné chuti. Karbanátky mají obvykle rády děti a zavděčíte se jimi i dospělým. Jaký je správný postup při vaření?

Jaké maso koupit na karbanátky

Aby se karbanátky opravdu povedly, měli byste si koupit vhodný masový základ. Tím je mírně prorostlé vepřové maso. Lepší je koupit maso vcelku a doma si ho sami namlít. Pokud koupíte již hotovou sekanou, může být hodně mastná. Pak byste i karbanátky měli hodně tučné, navíc by se z nich tuk při smažení uvolnil.

Doporučený článek:  Červené maso je pro ženy nebezpečné. Zvyšuje riziko obávaného typu rakoviny

Patří do karbanátků rohlík?

Některé kuchařky přidávají do karbanátků nakrájený rohlík, který se změkčí mlékem. Je to ideální v případě, že masa nemáte dostatečné množství, takže rohlíkem směs nastavíte. Chuťově tomu nijak neublížíte. Takže ano, klidně rohlík do karbanátků dejte. Může být i starší.

Zdroj obrázku: Freepik

Jaké koření dát do masové směsi

Klasicky patří do karbanátků mletý černý pepř, kmín, majoránka a sůl dle chuti. Na chuti masové směsi přidáte, když do ní dáte nadrobno nakrájenou cibulku, kterou usmažíte společně s nakrájenou slaninou. Klidně cibulku osmažte dozlatova. Někdo místo majoránky dává oregano. Tady záleží na preferencích každého kuchaře nebo kuchařky. Majoránka je klasika, oregano dodá originálnější chuť, která ale každému nemusí zcela vyhovovat.

Doporučený článek:  Jak si připravit to nejlepší grilované kuře?

Jak smažit karbanátky

Do masové směsi byste měli přidat ještě vejce a vše velmi dobře promíchat, abyste získali hladkou hmotu. Z ní budete tvořit jednotlivé karbanátky, které obalíte ve strouhance, případně v polohrubé mouce. Na pánvi rozehřejete rostlinný olej, například slunečnicový nebo řepkový, pak do něj postupně dáte karbanátky. Smažte je na středně silném ohni, abyste je hned nespálili. Je třeba je připravovat po obou stranách dozlatova.

Zdroj: https://www.jerseygirlcooks.com/pan-fried-meatballs/
.

Doporučené články