Kuřecí kůži je škoda jen tak vyhodit. Dodá skvělou chuť domácí paštice

Nejíte kuřecí kůži? Ani tak ji nemusíte vyhazovat! Hlavně v dnešní době, kdy je šetření aktuálním tématem, máme pro mnohé z vás zajímavý recept, který se nepochybně v kuchyni žádné dobré hospodyňky neztratí. Díky kombinaci zeleniny a masového vývaru totiž můžete snadno vytvořit paštiku s jedinečnou chutí. Takovou dobrotu potom můžete použít jako svačinu nebo i hlavní chod. Pojďme se na přípravu podívat společně.

Co budeme potřebovat

Příprava nebude probíhat klasicky pečením v pekáči, ale využijeme na přípravu sklenice. V masovém vývaru najdeme všechny základní suroviny jako pórek, mrkev nebo cibuli. Samozřejmě také maso a tuk pak nahradí kuřecí nebo kachní kůže. Chuť přidají kuřecí játra, která osmažíme na cibulce. Využijeme tak vše a nic nepřijde nazmar. Budeme tedy potřebovat:

  • maso z vývaru a půl šálku vývaru,
  • vývarovou zeleninu (cibuli, pórek) a vývar z žampionů,
  • půl mrkve a čerstvou cibuli,
  • 300 g kuřecích jater,
  • polévkovou lžíci přepuštěného másla,
  • lžičku majoránky,
  • sůl a pepř.
Zdroj obrázku: Freepik

Velkou výhodou tohoto receptu je skutečnost, že takto připravená paštika nevyžaduje zahušťovadla ani není potřeba přidávat vejce. Příprava do sklenic je také velmi rychlá a v podstatě rovněž unikátní.

Doporučený článek:  Jediná surovina navíc udělá z míchaných vajíček gurmánský zážitek. Budou dokonale krémová

Připravujeme paštiku

Příprava není nic složitého, co by se nedalo zvládnout, takže i když nepatříte mezi vyhlášené kuchaře, nemusíte se ničeho obávat. Nejprve nechte maso z vývaru vychladnout a oddělte jej od kostí a chrupavek. Dále si osmažte s cibulí játra na másle. Maso pak umelte v mlýnku společně s játry a kuřecí kůží nebo kůží z kachních stehýnek, dle toho, co budete mít. Nakonec přidejte mrkev, žampiony a zeleninu z vývaru, kde je hlavně pórek a cibule. Vše zalijte vývarem. Následně dochuťte majoránkou a ideálně čerstvě mletým pepřem. Osolte a prohněťte. Vše přendejte do sklenic a pečte v troubě na 100 °C.

Zdroj: https://www.ricardocuisine.com/en/recipes/6957-chicken-pate
.

Doporučené články