Kapr není jediná možnost. Tyhle ryby jsou chutnější, zdravější a téměř bez kostí

Kapr se stal trvalou součástí štědrovečerní večeře. Po této rybě saháme během vánočních svátků nejčastěji. I když ho mnoho lidí miluje, je také spousta těch, kterým nechutná. Proto tito lidé většinou hledají alternativu. Existuje několik možností, co můžete připravit místo kapra. Řekneme si o osvědčených alternativách. Jsou nejen snadno dostupné, ale také vnášejí do svátečního menu závan čerstvého vzduchu a přinášejí novou, zajímavou chuť.

Pstruh je osvědčená alternativa

V obchodech a na tržištích můžete najít mnoho druhů ryb, které jsou mnohem univerzálnější než kapr. Tyto druhy ryb jsou oblíbené u dospělých i dětí, zejména proto, že obsahují mnohem méně kostí. Rozhodně stojí za to podívat se na pstruhy trochu pozorněji. Jsou první osvědčenou alternativou. Přestože se jedná o sladkovodní rybu, má mnohem méně kostí než kapr. Pstruží maso je jemné, křehké a mírně tučné. Je bohatým zdrojem minerálních prvků, jako je sodík, vápník, draslík, fosfor a hořčík. Mimo to obsahuje i vitamíny A, D a B. Pstruh je bohatý na bílkoviny a omega-3 kyseliny, a proto se doporučuje především těhotným ženám.

Doporučený článek:  Kažení nakládaných okurek předejde správné zalití nálevem, důkladné napěchování a cukr
Zdroj obrázku: Freepik

Halibut je jednoduchý na přípravu

Halibut se řadí k rybám, které obsahují nejvíce omega-3 mastných kyselin a zároveň jsou bohatým zdrojem bílkovin a vitamínu A. Má velmi málo kostí. Rozhodně je jednodušší na přípravu. Halibut má bílé šťavnaté maso s výraznou chutí. Proto je možné ho připravit hned několika možnými způsoby. Lze ho nachystat na pánvi, v troubě nebo o něco zdravěji v páře. Rybu osolte, opepřete a ochuťte malým množstvím citronové šťávy. To je vše, co potřebujete. Je však vhodné přidat i špetku bylinek. Vhodný je sušený tymián, rozmarýn, koriandr nebo oregano.

Doporučený článek:  Ovoce a sladké zavařeniny nalákají do kuchyně octomilky

Treska je nejméně kalorická ryba

Kapra můžete také nahradit treskou obecnou. Treska se řadí mezi nejméně kalorické ryby. Mimo to je bohatá na jód, selen a vitamín B12. Maso tresky má neutrální chuť a obsahuje málo kostí. Její příprava není složitá. Rybu jednoduše posypte solí a pepřem a pokapejte citronovou šťávou ještě předtím, než ji budete smažit, péct anebo připravovat v páře. Můžete také použít koření, které se hodí k rybám, například estragon, rozmarýn, kopr nebo petržel.

Zdroj: https://www.healthline.com/health/food-nutrition/11-best-fish-to-eat
.

Doporučené články