Dávejte si pozor, jaké potraviny jíte. Je sice špatná doba a žijeme ve státě, kde se všechno zdražuje – ať se jedná o pohonné hmoty, uzeniny, nebo pečivo – není ale nutné kupovat levné náhražky, které akorát uškodí zdraví. Některé produkty obsahují nejen nadbytek soli, ale také dalších chemických látek, které naše tělo nepotřebuje, a tak je namístě přemýšlet o tom, jaké pokrmy a potraviny kupujeme.
Víte, jak může ekonomické krize zasáhnout vaše zdraví?
Ekonomická krize se projevuje nejen u nás, patrná je po celé Evropě. Bohužel lidé kvůli tomu začali šetřit, mnohdy ale na nesprávném místě – na potravinách. Potraviny jsou přitom tím nejdůležitějším, co naše tělo potřebuje. Proč se lidé rozhodli ušetřit právě na potravinách? Je to jasné – dnes již existují produkty, které mohou ty drahé potraviny nahradit. Jsou levnější, ale bohužel také méně zdravé a chutné.
Nejen kvůli zdražování si ale lidé neumí potraviny a jídlo ani vychutnat. Promítá se do jejich životní úrovně. Jíme produkty, které nejsou pro tělo vhodné, jsou plné nejen soli, ale také cukru a dalších látek, které mohou poškodit naše orgány. Výrobci si uvědomují, že lidé nemají mnoho peněz nazbyt, a tak se snaží vymýšlet alternativy. Bohužel většina produktů není tak kvalitní, jak by měla být.
Výrobci používají látky, které jsou škodlivé
Pokud výrobce vyrábí některé produkty ve velkém množství, bude tím ovlivněna jejich kvalita. Káva, listový čaj nebo máslo jsou potraviny, které jsou drahé, a jsou tak snadno nahraditelné. Tím se ale ohrožuje právě zdraví lidí. Mnoho z producentů upravuje složky, které používá k výrobě produktu. Nejlepším řešením při nákupu potravin je číst štítky, kde každý produkt musí mít uvedeno složení.
Mnoho lidí totiž obaly nečte a myslí si, že si domů nesou kvalitní a levné produkty, které nebudou tolik znát na peněžence. Opak je ale pravdou. Sice můžete sehnat levné a kvalitní produkty, ale na trhu jich zatím není mnoho. Až 70 % potravin, které sníme, jsou produkty vyrobené v průmyslových podmínkách. Zaměřit bychom se měli na lokální potraviny, které budou bez chemie.
Zdroj: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3673516/