Lák z okurek působí blahodárně na trávení a usnadňuje hubnutí

Lák z nakládaných okurek skvěle podporuje fungování našeho těla a má mnoho dalších skrytých výhod. Většina lidí lák vyleje, protože jeho vlastnosti nejsou moc známé. Lák působí pozitivně na imunitu a trávicí systém. Pokud hledáte zaručený lék na kocovinu, sáhněte po láku z okurek.

Účinky okurkového láku

Lák z okurek má svou specifickou kyselou chuť a vůni. Někteří lidé si lák s chutí dají, jiní si neumí představit vypít ani doušek. Mezi jeho skryté vlastnosti patří ochrana těla před rakovinou plic a děložního čípku, protože lák obsahuje velké množství vitamínu A. Mimo jiné se v láku nachází i hořčík, železo a vitamín C.

Doporučený článek:  Migréna může mít více příčin. Jednu z nich najdete i ve své ledničce

Pozitivní vliv na imunitu a trávicí systém

Díky vitamínu C, který je v láku obsažen, se zlepšuje imunita těla a snižuje se náchylnost k nemocem a nachlazení. V okurkovém láku se vyskytují i probiotické bakterie, které podporují bakteriální flóru střev. Již zmíněné probiotické bakterie čistí střeva, zlepšují metabolické procesy a odstraňují trávicí potíže. Lák z okurek by měl vyzkoušet i ten, koho trápí pálení žáhy. Je to i účinný lék na kocovinu, protože lák tělo hydratuje a doplňuje chybějící elektrolyty.

Zdroj obrázku: Freepik

Zrychlení metabolismu a zpomalení stárnutí

Další skvělou vlastností okurkového láku je, že zrychluje metabolismus. Díky zrychlenému metabolismu se snáze zbavíte přebytečných kilogramů. Lák snižuje přebytečnou tekutinu v těle a pomáhá se zbavit otoků. Co se týká samotných kyselých okurek, jsou nízkokalorické a doporučuje se je zařadit na jídelníček. Lák z nakládaných okurek pomáhá udržovat dobrý stav pokožky, protože vitamín C zpomaluje stárnutí. Díky tomu je pleť pružnější a pevnější.

Doporučený článek:  Glykemický index je u potravin opomíjenou hodnotou. Přitom pomůže ke správné skladbě jídelníčku

Pravidelné užívání okurkového láku

Lák z okurek můžete konzumovat denně, ale maximálně 200 mililitrů. Při nadměrném užívání se mohou objevit zažívací potíže. Pokud máte vysoký krevní tlak nebo problémy s ledvinami, měli byste se láku vyhnout. Lák totiž obsahuje hodně sodíku.

Zdroj: https://www.healthline.com/health/food-nutrition/drinking-pickle-juice, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29260526/, https://health.osu.edu/wellness/exercise-and-nutrition/what-can-pickle-juice-do-for-your-body, https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34655018/, https://sites.miamioh.edu/student-healthy-life/en-pickle-juice-for-weight-loss/
.

Doporučené články