Kvalitní a čerstvé maso poznáme podle vzhledu i způsobu balení

Bez ohledu na to, jaký druh máte nejraději, jeho čerstvost a kvalita by vám měla dělat starosti. V obchodech najdete velké množství masa, ale o jeho kvalitě si nemůžete být jisti. Právě proto je nejlepší si najít farmu, ze které budete odebírat své maso. Sice si za něj trochu připlatíte, ale za své peníze získáte něco úžasného. Garanci kvality, čerstvosti, vynikající chuť a skvělou vůni.

Najděte spolehlivého dodavatele

Tohle je možná to nejdůležitější, co musíte udělat. Jakmile se budete mít na koho spolehnout, nic dalšího řešit ani nemusíte. Lokální farmy velmi často prodávají přímo spotřebitelům a můžete se dokonce přihlásit k odběru jejich novinek. Vždy, když budou mít čerstvé maso, ozvou se vám a vy si vyberete. Potom si pro maso dojedete k nim nebo vám to přivezou domů (podle dohody).

Doporučený článek:  Na chuť karbanátků má vliv výběr masa i správné koření

Čerstvý vzhled

Při nákupu v řeznictví nebo v potravinách se vždy dívejte na barvu, texturu a vyzkoušejte také vůni (pokud je to možné). Hovězí maso musí být červené, vepřové a jehněčí zase růžové. Žádné maso nesmí být šedé, zelené nebo nepřirozeně zbarvené. Žádné čerstvé maso také nemá nepříjemnou vůni. Na to si dávejte pozor. A vždy by také mělo být pružné.

Zdroj obrázku: Freepik

Spolehněte se na zkušeného řezníka

Návštěva řeznictví je druhým nejlepším místem, kde najít čerstvé maso (ihned po farmě). Vždy si řekněte řezníkovi, aby maso nakrájel přímo před vámi a ptejte se na čerstvost daného kusu masa. Kvalitní řezník ocení, že chcete znát původ a čerstvost masa, které kupujete. A velmi rád si s vámi o něm bude povídat. Podle toho také poznáte zkušeného řezníka.

Doporučený článek:  Sledě patří mezi nejzdravější ryby. Riziko přináší ty nakládané, objevit se může také alergie

Skladování a hygiena

Po nákupu si dávejte pozor na správné skladování. Jestli nebudete maso používat do 24 hodin od nákupu, vložte ho do mrazáku ve vhodném obalu. V lednici máte jistě také tzv. „fresh“ zásuvku, která je určená pro skladování čerstvého masa, sýrů a salámů. Tak ji využijte pro své dobro. A při přípravě nezapomínejte na správné hygienické postupy. Umývejte si ruce před i po manipulaci s masem a vždy ho oddělte od dalších potravin.

Zdroj: https://foodnetwork.co.uk/healthyeats/2016/04/what-to-look-for-when-buying-meat
.

Doporučené články