Pokud máte rádi jablečný koláč, ale nechce se vám dlouho stát v kuchyni nebo prostě nemáte čas, připravte si jablečný koláč do sklenice. Nádherně voní skořicí a drobenka ho dokonale ozdobí. Navíc je velmi jednoduchý na přípravu. Jediné, co je nezvyklé, je jeho podávání ve sklenici.
Originální chuť
Originálně podávaný a s jedinečnou chutí. Jablečný koláč ve sklenici s rozpadající se karamelovou krustou je zajímavým nápadem pro nedělní dezert ke kávě nebo jako dárek pro milovaného člověka. Někdy stojí za to překvapit své blízké sladkým dárkem. Sladký, ale bez přidání cukru, neboť v této verzi Ewa Wachowiczová přidává xylitol.
Na přípravu těsta budete potřebovat 100 g mouky, 80 g xylitolu, 100 g másla, 2 polévkové lžíce mandlových vloček. Na náplň budete potřebovat 4 jablka, 1 lžíci kokosového oleje, hrst rozinek, skořici, šťávu z poloviny citronu. A na slaný karamel budete potřebovat 1/2 sklenice třtinového cukru, 1 plechovku kokosového mléka, 1 lžíci kokosového oleje a hrubozrnnou sůl.
Příprava koláče
Do misky nasypte mouku, xylitol a studené máslo a dobře promíchejte. Přidejte mandlové vločky a znovu dobře promíchejte. Potom těsto položte na plech s papírem na pečení a rozválejte ho. Pečte přibližně 12–15 minut při 180 stupních. Po této době nechte plát vychladnout. Jablka oloupejte a nastrouhejte nahrubo.
Na pánvi zahřejte kokosový olej a přidejte nastrouhaná jablka, dále rozinky a skořici. Vše důkladně promíchejte a smažte. Ve druhé pánvi rozpusťte cukr, poté sejměte z plamene a zalijte kokosovým mlékem. Přidejte kokosový olej a smíchejte. Po vychladnutí přidejte sůl. Na spodek sklenice dejte trochu rozdrobeného těsta a přidejte jablka. Znovu těsto a jablka a takto vrstvěte až nahoru. Navrchu by měla být vrstva těsta. Hotový jablečný koláč můžete ozdobit mátou.
Zdroj: https://reluctantentertainer.com/apple-pie-in-a-jar/