Kuřecí maso můžeme připravit na mnoho chutných způsobů

Z kuřete můžeme vytvořit vždy chutný oběd. Toto maso je nenáročné na přípravu.

Koření na kuřecí řízek

Kuřecí řízek je možné okořenit mnoha způsoby. Lze ho dochutit i jen pepřem a solí. Pokud máte v oblibě pálivá jídla, ochuťte filet směsí z pálivé, sladké a chilli papričky. Pokud chcete kuře opravdu pikantní, lze jej potřít omáčkou tabasco nebo sirarcha.

K řízku se hodí také bylinky. Nejoblíbenější směsí je sušená bazalka, oregano, česnek a sušená rajčata.

Je možné vyzkoušet i orientální variantu. Ochuťte kuřecí řízek čerstvým zázvorem, česnekem, sójovou omáčkou a trochou medu. Pro zlepšení výsledku se vyplatí prsa marinovat v koření pár hodin před vařením.

Doporučený článek:  Poznejte kvalitní maso už v obchodě. Čerstvost prozradí jednoduchý test s prstem
Zdroj obrázku: Freepik

Kuřecí prsa v omáčce

Pro přípravu budete potřebovat: 2 kuřecí prsa, 400 ml 30% smetany, 2 cibule, kopr, 3 stroužky česneku a sůl s pepřem.

Kuřecí prsa nakrájejte na plátky, aby se rychleji uvařila. Rozpalte pánev s malým množstvím libovolného tuku. Poté začněte nakrájenou cibuli a česnek opékat. Ke smažené zelenině přidejte kuřecí řízky a opékejte do okamžiku, než maso ztuhne. Smetanu nalijte do pánve, přikryjte pokličkou a nechte dusit na mírném ohni. Asi po 15 minutách by mělo být maso hotové i zevnitř. Nakonec omáčku s masem dochuťte solí a pepřem. Už jen stačí přidat nasekaný čerstvý nebo mražený kopr a rychlá večeře s kuřecím masem je hotová. Můžete servírovat s bramborami, kaší nebo rýží. Kuře nakrájené na menší kousky lze podávat i s těstovinami.

Doporučený článek:  Ratafia okouzlí ovocnou vůní i kořeněnou chutí. Tento likér v zimě zahřeje

Kuře s rýží

K přípravě budete potřebovat 2 kuřecí prsa, půl červené papriky, půl plechovky zeleného hrášku, 1 cibuli, sůl a pepř, 2 stroužky česneku, petržel, koření kari, sladkou a pálivou papriku a 200 g rýže.

Kuře nakrájejte na nudličky nebo větší kostky a obalte v předem připravené směsi koření. K masu přidejte rozdrcený česnek. Následně můžete začít vařit rýži, do vody přidejte sůl a půl lžičky kari. Rozpalte pánev s tukem na smažení a kuřecí řízek vložte do pánve a osmahněte. Poté k masu přidejte nakrájenou papriku a cibuli, vše smažte asi 10 minut. Nakonec smíchejte kuře se zeleninou a vařenou rýží. Do misky přidejte hrášek a petrželku a vše spolu promíchejte.

Zdroj: https://www.realsimple.com/food-recipes/cooking-tips-techniques/how-to-cook-chicken,
.

Doporučené články