Jediná chyba zkazí celý bramborový salát. Vyvážená chuť zmizí a už ho nic nezachrání

Během svátků se každá hospodyňka snaží udělat ten nejluxusnější bramborový salát. Pár dnů po Vánocích většina konzumentů již na salát z brambor a zeleniny nemá chuť, ale po nějakém čase si labužníci opět rádi pochutnají na tomto lahodném salátu. V mnoha domácnostech nemůže na slavnostních stolech chybět tento zeleninový salát. Jeho příprava není obtížný úkol, ale stačí jedna malá chyba, aby se všechno pokazilo. Zde je to, na co si dát pozor.

Příprava zeleninového salátu

Zeleninový salát není nic jiného než směs vařené a konzervované zeleniny, vejce a koření. Bramborový salát si nedokážeme představit bez okurky, hrášku, mrkve, brambor, někdy dokonce i jablka, salámu a to vše musí být dokonale ochucené a smíchané s majonézou. Toto oblíbené jídlo je poměrně často na slavnostních stolech Čechů, zejména během Vánoc. Ale také při rodinných oslavách jej české hospodyňky dychtivě připravují. K řízkům nebo smaženým rybám snad není luxusnější přílohy.

Doporučený článek:  Bramborový salát zkazí dvě suroviny. Vyzkoušejte raději náš osvědčený recept, pochutná si celá rodina
Zdroj obrázku: Freepik

Co je u přípravy salátu nejdůležitější?

Kromě přesného poměru složek stojí za to mít na paměti i další problém, který může salát zcela zničit. Zelenina by neměla být nakrájená na velmi malinké kousky. Mnoho kuchařů doporučuje krájet brambory na silnější kousky, aby se při smíchání s majonézou nerozpadly. Naopak nakládané okurky mohou být zase nakrájeny trochu jemněji. Díky tomu jejich chuť nebude dominovat celému salátu. Správné množství majonézy je také důležité. Velké množství majonézy může způsobit, že tato kombinace sladké, kyselé a slané zeleniny bude jednoduše nevýrazná. V některých domácnostech se ubere majonézy a doplní se salát o tatarku, zakysanou smetanu nebo bílý jogurt.

Doporučený článek:  Vrstvený zeleninový salát sbalený i na cesty

Cibule v bramborovém salátu

Nerovnoměrně nakrájené přísady a špatně zvolené proporce mohou účinně zkazit nejen chuť, ale i vzhled salátu. Kromě toho je třeba mít na paměti ještě jedno pravidlo. Některé hospodyňky přidávají do salátu také cibuli. V tomto případě je nutné ji předem opařit, aby se zabránilo intenzivnímu, nepříjemnému zápachu, který ovlivní chuť celého salátu. Některým lidem může neupravená cibule také negativně působit na trávicí soustavu. Tento trik s cibulí způsobí, že zelenina bude mít stále výraznou chuť a cibule nebude dominovat svou intenzivní vůní v salátu.

Zdroj: https://www.inspiredtaste.net/22809/simple-potato-salad-recipe/
.

Doporučené články