Indické zavařené okurky dodají klasické zelenině nový rozměr

Okurky jsou symbolem každého léta. Jsou bohaté na vodu, mnoho vitamínů a minerálů. Navíc mají úžasnou chuť, kvůli které je mnoho lidí pěstuje na zahradě. Obsahují vápník, hořčík, fosfor, draslík, železo a mnoho dalších složek, takže jsou velmi prospěšné pro naše tělo. Jak je správně naložit, abyste si jejich chuť užili naplno? Nabídneme vám originální indický nálev pro nakládání okurek.

Okurková sezóna v plném proudu

Většina lidí během okurkové sezóny přemýšlí, jak uchovat zeleninu na zimu. V rodině si jistě předáváte tradiční recepty pro jejich nakládání. I v tomto ohledu ale můžete experimentovat a předvést rodině ještě lepší chuť. Okurky v indickém nálevu možná nejsou tak oblíbené jako klasické, ale rozhodně byste je měli vyzkoušet. Recept je jednoduchý a užijete si trochu jinou chuť známé zeleniny.

Doporučený článek:  Připravte si hamburger s grilovanou zeleninou a sýrem
Zdroj obrázku: Freepik

Co budete potřebovat?

Na přípravu těchto okurek v indickém nálevu potřebujete pár zásadních ingrediencí. Připravte si 3 kg okurek, 1 litr vody, 400 ml 10% octa, 100 gramů soli, 300 gramů cukru, 4 lžíce medu, 2 lžíce pikantní hořčice, 1 lžičku nového koření, 1 lžičku kari, 1 lžičku kurkumy, 1 lžičku hořčice a 1 lžíci mletého pepře. Jak vidíte, okurky budou trochu ostřejší, takže se úplně nehodí pro malé děti. Dospělí si ale jejich chuť vychutnají naplno.

Způsob přípravy

Okurky důkladně omyjte a potom nakrájejte na plátky nebo podélně na čtvrtky. V hrnci svařte vodu s octem, cukrem, medem a hořčicí. Nezapomeňte přidat veškeré koření, aby byl nálev plný silných chutí. Nějakou dobu tuto směs vařte, aby byl nálev silnější. Jakmile budete mít pocit, že je dostatečně horký, můžete postupovat dál.

Doporučený článek:  Upečte si vlastní kváskový chléb. Jeho chuti se ten kupovaný nevyrovná

Do horkého nálevu přidejte nakrájené okurky a hrnec odstraňte z ohně. Potom ho zakryjte poklicí a nechte ho odstát asi 4 hodiny. Během této doby do sebe okurky nasají vynikající chuť nálevu. Potom okurky přesuňte do čistých a sterilizovaných sklenic. Zalijte je nálevem. Sklenice uzavřete, vložte do hrnce s vodou a přiveďte k varu. Poté vařte asi 5 minut, pevně uzavřete víčka a pasterizujte.

Zdroj: https://www.sunset.com/recipe/quick-indian-pickles
.

Doporučené články