Pizza hned je leda u okénka prodejního stánku, ale doma? Musí se přece připravit těsto a nechat vykynout. Ale věřte, že nemusí, dokonce se nemusí péct ani v peci nebo v klasické troubě. Může se totiž připravovat nejlehčím možným způsobem, a to na běžné pánvi. Varianta pizzy z pánve je vhodná jako teplá večeře nebo jako rychlý oběd o víkendu. Takto připravená chutná skvěle a potěší jistě všechny členy rodiny.
Nejen ve svátek
Připravit si pizzu doma ve sváteční den? I samotný pokrm slaví svůj svátek, zatímco 17. ledna se oslavuje Světový den pizzy, 9. února zase Mezinárodní den pizzy. Samozřejmě se může koupit mražená nebo objednat v pizzerii, ale ještě snazší je připravit domácí, kterou si každý ochutí podle svého gusta. Pizza z pánve je rychle hotová, nadto se mohou využít zbytky sýrů, uzenin nebo jiných ingrediencí z chladničky. Jak se připravuje?
Ingredience
Na přípravu domácí pizzy z pánve budete potřebovat:
- 150 g pšeničné hladké mouky,
- 100 ml vody,
- 1/2 lžičky soli,
- 1 lžíci olivového oleje,
- provensálské bylinky (oregano, bazalku apod.),
- 2–3 lžíce rajčatového protlaku,
- 1 mozzarellu,
- několik plátků uzeniny,
- 2–3 houby.
Postup přípravy:
Těsto na pizzu se připravuje velmi snadno, do mísy se proseje mouka, přidá voda, sůl a olej a hněte se, dokud nebude lepivé na dotek. Poté se přesune těsto na pracovní plochu, kterou je třeba posypat předem zlehka moukou. Pomocí rukou a válečku se těsto rozválí na kulatou placku. Suchá pánev s teflonovým povrchem se rozpálí a placka se opeče z obou stran do zhnědnutí. Po prvním otočení se hotová strana potře rajčatovým protlakem a ozdobí všemi ingrediencemi. Pizza je hotová ve chvíli, kdy se rozpustí sýr a kůrka je pěkně propečená. Před podáváním se může ještě zakapat olivovým olejem.
Zdroj: https://www.thekitchn.com/how-to-make-pizza-on-the-stove-top-95403