Pizza z pánve je hotová během chvíle a připravit jde podle své chuti

Pizza hned je leda u okénka prodejního stánku, ale doma? Musí se přece připravit těsto a nechat vykynout. Ale věřte, že nemusí, dokonce se nemusí péct ani v peci nebo v klasické troubě. Může se totiž připravovat nejlehčím možným způsobem, a to na běžné pánvi. Varianta pizzy z pánve je vhodná jako teplá večeře nebo jako rychlý oběd o víkendu. Takto připravená chutná skvěle a potěší jistě všechny členy rodiny.

Nejen ve svátek

Připravit si pizzu doma ve sváteční den? I samotný pokrm slaví svůj svátek, zatímco 17. ledna se oslavuje Světový den pizzy, 9. února zase Mezinárodní den pizzy. Samozřejmě se může koupit mražená nebo objednat v pizzerii, ale ještě snazší je připravit domácí, kterou si každý ochutí podle svého gusta. Pizza z pánve je rychle hotová, nadto se mohou využít zbytky sýrů, uzenin nebo jiných ingrediencí z chladničky. Jak se připravuje?

Doporučený článek:  Domácí jablečný mošt si snadno připravíme do zásoby na zimu
Zdroj obrázku: Freepik

Ingredience

Na přípravu domácí pizzy z pánve budete potřebovat:

  • 150 g pšeničné hladké mouky,
  • 100 ml vody,
  • 1/2 lžičky soli,
  • 1 lžíci olivového oleje,
  • provensálské bylinky (oregano, bazalku apod.),
  • 2–3 lžíce rajčatového protlaku,
  • 1 mozzarellu,
  • několik plátků uzeniny,
  • 2–3 houby.

Postup přípravy:

Těsto na pizzu se připravuje velmi snadno, do mísy se proseje mouka, přidá voda, sůl a olej a hněte se, dokud nebude lepivé na dotek. Poté se přesune těsto na pracovní plochu, kterou je třeba posypat předem zlehka moukou. Pomocí rukou a válečku se těsto rozválí na kulatou placku. Suchá pánev s teflonovým povrchem se rozpálí a placka se opeče z obou stran do zhnědnutí. Po prvním otočení se hotová strana potře rajčatovým protlakem a ozdobí všemi ingrediencemi. Pizza je hotová ve chvíli, kdy se rozpustí sýr a kůrka je pěkně propečená. Před podáváním se může ještě zakapat olivovým olejem.

Zdroj: https://www.thekitchn.com/how-to-make-pizza-on-the-stove-top-95403
.

Doporučené články