Brambory jsou nedílnou součástí mnoha jídel. Klasické připravené v troubě jsou tradiční přílohou. Stačí je dobře omýt, nakrájet, přidat koření a upéct. Připravte si brambory podle tohoto receptu.
Jednoduché recepty
Někdy stojí za to hodit komplikované recepty za hlavu a zaměřit se na lehké, ale chutné jídlo. V kuchyni je třeba vyčarovat něco opravdu chutného. Jednou z takových možností jsou pečené brambory, to je prakticky recept připravený sám. Navíc jsou fantastickým doplňkem téměř každého jídla. Jejich chuť však závisí na tom, jaké koření používáme. Takto se připravují pečené brambory od Magdy Gesslerové.
Magda Gesslerová je kulinářská autorita, která vychází ze zkušeností těch nejlepších kuchařů. Lidé ochotně sdílejí její recepty na různá jídla. Prozradila také spolehlivý způsob pečení brambor. Nezapomenutelné aroma získáme díky dvěma jednoduchým přísadám – česneku a rozmarýnu.
Příprava brambor
Na přípravu budete potřebovat 2 kg malých brambor, česnekovou hlavičku, 2 větvičky čerstvého rozmarýnu, olivový olej, sůl a pepř. Zahřejte troubu na teplotu 180 °C. Plech přikryjte hliníkovou fólií. Brambory omyjte a poté je vložte do hrnce s vařící osolenou vodou. Vařte v hrnci asi 5 minut. Vyberte a nechte odkapat. Rozřízněte česnekovou hlavu na polovinu.
Posypte brambory rozmarýnem, solí a pepřem. Nato je pokapejte olejem. Vložte pečicí plech s bramborami a česnekem do trouby na asi 30–40 minut. Po této době přesypte brambory do velké misky. Rozmačkejte pečený česnek a smíchejte. Ozdobte celými rozmarýnovými větvičkami. Rozmarýn se používá v bylinné medicíně a kuchyni již léta, je to koření vhodné pro mnoho jídel. Staří Římané ho nazývali mořská květina. Jeho vůně na moři ohlašovala blízkost země.
Zdroj: https://foodnetwork.co.uk/recipes/rosemary-roasted-potatoes