Horké nápoje, které příjemně zahřejí v sychravých dnech

Z léta rovnou do zimy, alespoň tak to vypadá podle venkovních teplot, které náhle poklesly k nule nebo dokonce pod ni. Sychravé počasí má za následek prokřehnutí rukou i nohou, k tomu nepřidá ani na náladě. Je čas na zázračné nápoje, které budou pro tělo vzpruhou, navíc jsou balzámem pro psychiku. Některé umí dokonce léčit. Co si připravit v průběhu podzimu a zimy k pití?

Babičky radily mléko s medem

Mléko s medem připravovaly naše babičky nejen pro zlepšení spánku nebo během nemoci, ale taktéž při chmurách a špatné náladě. Teplé mléko dokonale prohřeje tělo, med dodá energii a zlepší náladu. Přidat se může i špetka skořice nebo vanilky pro navození příjemné pohody při odpoledním lenošení na gauči s knihou v ruce.

Doporučený článek:  I mistr tesař se někdy utne. Jídla, která se kuchařům nepovedla

Do čaje med, zázvor nebo citron

Čaj patří mezi celosvětově nejoblíbenější nápoje, dokonce předčí i kávu. V zimě jistě potěší černý čaj, do kterého se přidá lžička medu, šťáva z čerstvého citronu, špetka skořice i pár kousků čerstvého zázvoru. Takto připravený nápoj dobře prohřeje tělo a posílí rovněž jeho obranyschopnost.

Zdroj obrázku: Freepik

Vzpomínka na dětství? Horká čokoláda!

Maminky ví, jak dětem zlepšit náladu. Hrnek horké čokolády jim vždycky prospěje, ale potěší i dospělé. Může se připravit z kupovaného prášku, ale je možné také rozpustit tabulku mléčné nebo hořké čokolády ve vodní lázni a rozmixovat s dostatkem teplého mléka. Pořádnou vzpruhou je horká čokoláda ozdobená šlehačkou a několika bonbony marshmallows, nesmí se ale zapomenout, že se jedná o enormní kalorickou bombu.

Doporučený článek:  Česnek je skvělý nejen čerstvý. Ve fermentované podobě prospěje zdraví mnohonásobně víc

Horké lesní ovoce povzbudí

Domácí pečené čaje jsou pro podzimní období ideální, ale ne všichni je mají doma v zásobě. Existuje však skvělá alternativa z čerstvého nebo mraženého lesního ovoce, které se vsype do hrnce a přisype se cukr, na tři díly jeden díl cukru. Následně se směs rozdrtí pomocí šťouchadla nebo mixéru, zalije vodou a přivede k varu. Po přecedění se podává ve sklenicích spolu s plátkem citronu.

Zdroj: https://food52.com/blog/23172-warm-fall-cocktails-and-non-alcoholic-drinks
.

Doporučené články