Grilování může být v zimě zajímavé zpestření. K chuti přijde horký sendvič nebo kuřecí špíz

Zima může být skvělým obdobím pro barbecue a grilování, pokud máte chuť na výborné pokrmy s charakteristickou grilovací chutí. Zde najdete několik receptů, které jsou ideální pro zimní grilování a přinesou do vašich pokrmů tu správnou dozu tepla a koření.

1. Grilovaný horký sendvič s cheddarem a cibulí:

  • 4 plátky čerstvého chleba
  • 200 g cheddaru, nakrájeného na plátky
  • 1 cibule, nakrájená na proužky
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Na grilu zahřejte olivový olej. Grilujte cibuli, dokud nezměkne a nezačne se lehce hnědnout.
  2. Na pánvi rozehřejte máslo a opékajte plátky chleba z obou stran, dokud nebudou zlatavé.
  3. Na rozpáleném grilu položte plátky chleba, přidejte na ně plátky cheddaru a grilujte, dokud se sýr nezačne topit a tvořit lahodnou kůrku.
  4. Vytvořte sendviče tím, že položíte grilovanou cibuli mezi plátky chleba a sýrem. Přidávejte sůl a pepř podle své chuti.
Doporučený článek:  Dýňový kečup a okurková sůl: netradiční spojení chutí vnese do kuchyně neotřelé tóny
Zdroj obrázku: Freepik

2. Grilované kuřecí špízy s medovou hořčičnou glazurou:

  • 4 kuřecí prsa, nakrájená na kostky
  • 1/4 šálku medu
  • 2 lžíce hořčice
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1 lžička mletého česneku
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Smíchejte med, hořčici, olivový olej, mletý česnek, sůl a pepř v misce na glazuru.
  2. Namočte kuřecí kostky do glazury a nechte marinovat nejméně 30 minut (ideálně déle) v lednici.
  3. Připravte špízy, napíchněte na ně kuřecí kostky a připravte gril.
  4. Grilujte špízy na středním plameni, pravidelně je obracíce a přitom je potírajte zbylou glazurou. Grilujte, dokud kuřecí maso není dokonale propečené a zlatohnědé.
Doporučený článek:  Jednoduché kynuté croissanty plněné ovocným džemem jako od cukráře

3. Grilovaná zeleninová placka:

  • 2 cukety, nakrájené na plátky
  • 2 papriky (různých barev), nakrájené na proužky
  • 1 cibule, nakrájená na proužky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička sušeného oregana
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup:

  1. Smíchejte nakrájenou zeleninu s olivovým olejem, oreganem, solí a pepřem.
  2. Položte zeleninu na gril a grilujte, dokud nezačne získávat zlatavou barvu a změkne.
  3. Při grilování občas obracíte, abyste dosáhli rovnoměrného propečení.
  4. Hotovou grilovanou zeleninu podávejte jako placku nebo jako přílohu k masu.

Tyto recepty jsou jen některými z mnoha možností, které můžete vyzkoušet při zimním grilování. Kombinujte různé druhy masa, ryb a zeleniny s různými druhy koření a omáček, abyste si vytvořili oblíbené zimní pokrmy na grilu. Pamatujte na bezpečnostní opatření a užijte si grilování i v chladném počasí!

Zdroj: https://www.delicious.com.au/recipes/collections/gallery/27-recipes-to-fire-up-that-winter-grill/tx3ckwv6
.

Doporučené články