Hosté za dveřmi, nejvyšší čas na přípravu občerstvení. Minutové chuťovky nikdy nezklamou

Zvonek ještě nezazněl, proto je nejvyšší čas pustit se do přípravy občerstvení pro přátele a rodinu. Jistě se nechce nikomu trávit hodiny u plotny ani zvané překvapovat složitými delikatesami, které jsou doménou světových šéfkuchařů. Potěší totiž různé druhy pomazánek, klobásky v listovém těstě i nápadité tortilly.

Pomazánky jako jistota

Oslava nebo posezení bez česnekové pomazánky? To si lze jen těžko představit, stačí přitom smíchat několik málo ingrediencí a pomazat čerstvé plátky rohlíků nebo housek. A čím ještě překvapit? Pomocí dalších přísad vzniknou pomazánky, které stačí namazat na pečivo. Smíchejte tedy přísady na základ:

  • 35 g tvrdého (žlutého) sýra,
  • 2 balení žervé (nebo tvarohového sýra bez příchutě),
  • 4 lžíce majonézy,
  • sůl a pepř dle chuti.
Doporučený článek:  Podzimní úroda je skvělou příležitostí pro upečení domácí pizzy

Výslednou směs rozdělte do tří misek a do jedné přidejte česnek, do druhé rozdrobte vejce a přidejte tuňáka a do poslední nakrájejte olivy:

  • 4 stroužky česneku,
  • 1 vejce,
  • 1 plechovka tuňáku,
  • olivy dle chuti.
Zdroj obrázku: Freepik

Listové těsto s klobásami kabanos na francouzský způsob

Jakým dalším receptem se inspirovat, když není času nazbyt a je třeba připravit pro hosty občerstvení? Listové těsto je zárukou úžasných chuťovek, proto si po vzoru Francouzů připravte spirálky s klobásami kabanos. Budete potřebovat:

  • 1 balení hotového listového těsta,
  • kečup dle chuti,
  • 1 balení klobás kabanos,
  • 1 vejce.
Doporučený článek:  Nepečené zákusky a cheesecaky jsou trendy. Nabízejí širokou variabilitu a snadno se připravují

Listové těsto vybalte, případně rozválejte na pracovní ploše na tenko, a nakrájejte na čtverce na délku klobás. Poté jednotlivými čtverci zabalte klobásky, nožem je rozdělte na tři části. Na závěr potřete rozšlehaným vajíčkem, do směsi můžete přidat trošku mléka. Položte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby předehřáté na 220 stupňů Celsia a pečte do zlatova po dobu 15 až 20 minut.

Mini tortilly s kuřecím masem

Obdobné možnosti jako listové těsto nabízí tortilly, které se prodávají již hotové, a stačí je naplnit vhodnými ingrediencemi, připravte si proto:

  • 1 balení tortill,
  • ledový salát (případně směs zelených salátů) dle chuti,
  • 1 okurku,
  • 1 rajče,
  • 1–2 ks kuřecích prsou,
  • majonézu dle chuti,
  • oblíbené koření dle chuti,
  • sůl a pepř dle chuti.
Doporučený článek:  Nejlepší sezónní recepty bez masa, které ocení nejen vegetariáni

Rozpalte grilovací pánev a kuřecí maso nakrájené na nudličky osmahněte, osolte a opepřete, dochuťte oblíbeným kořením. Mezitím do misky vložte omytou a nakrájenou zeleninu, promíchejte. Placky potřete tenkou vrstvičkou majonézy, přeložte na polovinu a vložte kuřecí maso a připravený salát, zarolujte a přepulte. Jednotlivé půlky zabalte do alobalu a vložte vychladit do chladničky. Po příchodu hostů můžete podávat jednotlivě zabalené.

Zdroj: https://www.reasonstoskipthehousework.com/5-minute-snacks/
.

Doporučené články