Česneková tinktura neboli tibetský elixír mládí je účinný způsob, jak se ochránit před blížícím se obdobím chřipek a nachlazení. Stojí za to používat ji nejen během nemoci, ale i profylakticky. Má spoustu zdraví prospěšných vlastností a její implementace je možná během celého roku.
Síla česneku
Česnek je příkladem rostliny plné cenných léčivých látek. V přírodní medicíně se používá již celé generace. Podporuje léčbu mnoha virových infekcí a chrání dýchací systém. Pravidelná konzumace česneku vytváří přirozenou bariéru a je ochranou před chorobami. Tento druh zeleniny poskytuje tělu základní vitamíny jako vitamín C, PP, A, B a minerály jako hořčík, draslík a železo.
Alliciny v něm obsažené, čili organické chemické sloučeniny klasifikované jako fytoncidy, podporují imunitu během celého roku a mají protiplísňové účinky. Zahrnutí česneku do stravy podporuje proces hubnutí. Zlepší trávení a spalování tuků při různých fyzických aktivitách.
Příprava tinktury
K přípravě tinktury budete potřebovat 3 hlavy česneku a 2 šálky lihu. Česnek důkladně oloupejte a vytlačte nebo nastrouhejte na nejmenším struhadle. Potom ho vložte do vyvařené sklenice a zalijte lihem. Sklenici pevně zašroubujte a poté nechte na tmavém a chladném místě minimálně 10 dní. Každý den protřepejte, aby se ingredience lépe promíchaly.
Po uplynutí této doby přeceďte tinkturu přes sítko s nejmenšími možnými oky, abyste se zbavili zbytků česneku. Výslednou kapalinu nalijte do nové nádoby nebo lahví a znovu odložte na 4 dny. Hotová tinktura vám poslouží k sedmidenní léčbě. První den užijte 4 kapky, druhý den 6, třetí den 10, čtvrtý den 15, pátý den 20, šestý den 25 a poslední den 50 kapek. Několikadenní léčba vám pomůže se rychleji uzdravit.
Zdroj: https://www.lovetoknowhealth.com/diet-and-nutrition/garlic-tincture