Domácí nakládání okurek. Ušetřete za drahou zeleninu v regálech obchodů

Připravujete se na zavařování okurek, ale chcete je mít křupavé jako vaše maminka nebo sousedka? Ukážeme vám trik, díky kterému budou vaše okurky chutné. Nakládané okurky by měly patřit do každé domácnosti. Hodí se nejen k tradičním pokrmům, ale také do burgerů nebo salátů. Navíc na internetu najdete mnoho receptů, které můžete vyzkoušet.

Nakládané okurky jsou plné vitaminů

Nakládané okurky si můžete vyrobit podle sebe. Někdo k nim přidává například třešňové nebo dubové listy. Okurky jsou navíc cenným zdrojem nejen vitaminu C, ale také dalších látek, které jsou pro naše tělo prospěšné. Co tedy přidat, aby chutnaly opravdu dobře a byly křupavé? Nejdůležitější bude vybrat ty nejlepší okurky. Musí být nejen pevné, ale také čerstvé.

Doporučený článek:  Bezlepkové pirohy plněné zeleninou a houbami: vyzkoušejte recept polské hvězdy Anny Lewandowské

Okurky obsahují mnoho vitaminu C, takže s jejich pomocí posílíte imunitu a také stěny cév. Dalším bodem je vybrat správné sklenice. Ty musí být nejen čisté, ale také dostatečně velké, aby se do nich okurky vešly. Potřeba budou také správná víčka, jinak konzervace neproběhne dobře a okurky budou na vyhození.

Zdroj obrázku: Freepik

Ze sklenice nesmí unikat vzduch

Víčka musí pořádně těsnit, jinak bude ze sklenice a do ní proudit vzduch, což je nežádoucí. Proto vždy kontrolujte, jestli máte víčko pevně utažené, aby se nevylil lák. Další věcí, na kterou je třeba koukat, je výběr receptu. Těch najdete opravdu hodně, ale jen některé z nich budou fungovat. My vám ukážeme, co budete potřebovat:

  • 1 kg nakládaných okurek,
  • 3 dubové listy,
  • 4 třešňové listy,
  • 4 listy černého rybízu,
  • 2 listy křenu,
  • 2 bobkové listy,
  • pár zrnek hořčičných semínek,
  • 5 stroužků česneku,
  • 3 cm kořene křenu,
  • 2 snítky kopru,
  • 1 l vody,
  • 1,5 lžíce nejodizované soli.
Doporučený článek:  Zbylé vařené brambory jsou jako stvořené pro kulinářské zázraky. Knedlíky nebo řízečky nadchnou každého

Na dno sklenice dejte kopr, dubové a třešňové listy, křen a další suroviny. Nakonec přidejte česnek a semínka hořčice. Okurky pevně zastrčte do sklenice, slanou vodu přiveďte k varu a poté ji nalijte do sklenic. Uzavřete víčkem a dejte dnem nahoru. Nechte je takto několik hodin a pak uložte do spíže.

Zdroj: https://cookieandkate.com/best-pickles-recipe/
.

Doporučené články