Perníčky milují děti i dospělí a k chuti přijdou nejen na Vánoce. Nadšení může rychle zkazit fakt, že jsou tvrdé a nechutnají dobře. Tajemství jejich jedinečné chuti a měkké struktury spočívá v jedné složce. Stačí, abyste do těsta přidali jednu ingredienci, a vaše pečení bude mít úplně jiný výsledek. A vždy se budete moci těšit na vynikající perníčky.
Jaká je tajemná složka dokonalých perníčků?
Surovina, která dodá perníčkům dokonalou jemnost, je jedlá soda. Tuto složku má doma prakticky každý z nás, takže ji můžeme snadno použít. Do svého oblíbeného receptu přidejte kromě prášku do pečiva také půl lžičky jedlé sody a z výsledných perníčků budete nadšení. Obrovskou výhodou tohoto triku je fakt, že nebudete muset čekat, až perníky změknou. Budou měkké již chvíli po upečení a nebudete muset čekat celé týdny, než se pustíte do jejich konzumace.
Jedinečný recept na perníky
Na vynikající perníčky budete potřebovat pár základních surovin. Připravte si 500 gramů pšeničné mouky, 180 gramů cukru, 150 gramů smetany (18 % tuku), 2 vejce, 30 gramů tmavého kakaa, 80 gramů másla, 1 lžíci perníkového koření, 3 lžíce medu, 1/2 lžičky prášku do pečiva a 1/2 lžičky jedlé sody. A nezapomeňte si připravit ingredience na polevu nebo jiné zdobení, které chcete udělat.
Pracovní postup pro dokonalé perníčky
Ve velké míse smíchejte vejce s cukrem. Přidejte olej, med, smetanu a promíchejte. Potom přidejte prášek do pečiva, jedlou sodu a perníkové koření. Mouku prosejte a přidejte do směsi. Těsto hněťte, zabalte do potravinářské fólie a nechte 30 minut odpočívat v lednici. Potom těsto rozválejte na tloušťku 2–3 mm a vykrojte perníčky. Pečte na plechu s pečicím papírem po dobu 20 minut na 180 stupňů. Po vychladnutí je můžete ozdobit podle vlastního vkusu a chuti.
Zdroj: https://www.houseandgarden.co.uk/recipe/gingerbread-recipe