Perníčky milují děti i dospělí. Díky jedlé sodě budou vždy měkké a lahodné

Perníčky milují děti i dospělí a k chuti přijdou nejen na Vánoce. Nadšení může rychle zkazit fakt, že jsou tvrdé a nechutnají dobře. Tajemství jejich jedinečné chuti a měkké struktury spočívá v jedné složce. Stačí, abyste do těsta přidali jednu ingredienci, a vaše pečení bude mít úplně jiný výsledek. A vždy se budete moci těšit na vynikající perníčky.

Jaká je tajemná složka dokonalých perníčků?

Surovina, která dodá perníčkům dokonalou jemnost, je jedlá soda. Tuto složku má doma prakticky každý z nás, takže ji můžeme snadno použít. Do svého oblíbeného receptu přidejte kromě prášku do pečiva také půl lžičky jedlé sody a z výsledných perníčků budete nadšení. Obrovskou výhodou tohoto triku je fakt, že nebudete muset čekat, až perníky změknou. Budou měkké již chvíli po upečení a nebudete muset čekat celé týdny, než se pustíte do jejich konzumace.

Doporučený článek:  Chléb s mlékem vrátí do dětství. Tuhle lahůdku si můžete připravit kdykoli
Zdroj obrázku: Freepik

Jedinečný recept na perníky

Na vynikající perníčky budete potřebovat pár základních surovin. Připravte si 500 gramů pšeničné mouky, 180 gramů cukru, 150 gramů smetany (18 % tuku), 2 vejce, 30 gramů tmavého kakaa, 80 gramů másla, 1 lžíci perníkového koření, 3 lžíce medu, 1/2 lžičky prášku do pečiva a 1/2 lžičky jedlé sody. A nezapomeňte si připravit ingredience na polevu nebo jiné zdobení, které chcete udělat.

Pracovní postup pro dokonalé perníčky

Ve velké míse smíchejte vejce s cukrem. Přidejte olej, med, smetanu a promíchejte. Potom přidejte prášek do pečiva, jedlou sodu a perníkové koření. Mouku prosejte a přidejte do směsi. Těsto hněťte, zabalte do potravinářské fólie a nechte 30 minut odpočívat v lednici. Potom těsto rozválejte na tloušťku 2–3 mm a vykrojte perníčky. Pečte na plechu s pečicím papírem po dobu 20 minut na 180 stupňů. Po vychladnutí je můžete ozdobit podle vlastního vkusu a chuti.

Zdroj: https://www.houseandgarden.co.uk/recipe/gingerbread-recipe
.

Doporučené články