Cheesecake sestry Anastázie: božské spojení tvarohu a rozinek se rozplyne na jazyku

Tvarohový dort je sázka na jistotu, protože chutná snad úplně každému. Navíc dobře vypadá a hodí se na běžné posezení u kafíčka i na sváteční stůl při oslavách a setkání s přáteli. Receptů existuje velké množství, ale tento je v mnohém unikátní. Autorkou je sestra Anastázie Pustelniková, která je řeholnicí v Kongregaci dcer Boží lásky a působila na různých místech, na základě svých kuchařských zkušeností pravidelně vydává knihy receptů. V jedné z nich sdílí také recept na tvarohový cheesecake, který je jako stvořený pro milovníky tradičních zákusků.

Doporučený článek:  Nakopněte svou imunitu: tyhle čtyři vitamínové bomby zaženou každé nachlazení

Dokonalý pečený cheesecake

Pod názvem cheesecake se skrývají různé druhy dezertů. Sestra Anastázie nabízí recept na pečený dezert, který uchvátí svou nadýchaností a lehkostí. Cheesecake podle rad této řeholní sestry zvládne připravit každý, navíc chutná naprosto božsky a uhrane kombinací tvarohu a rozinek. Věřte, že mu odolá jen málokdo, a stane se oblíbeným sladkým receptem celé rodiny. Jaké ingredience jsou potřeba a jak se připravuje?

Zdroj obrázku: Freepik

Ingredience

Připravte si na těsto:

  • 10 dkg margarínu,
  • 10 dkg moučkového cukru,
  • 10 dkg pšeničné mouky,
  • 4 žloutky,
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva.
Doporučený článek:  Neobyčejné bramboráky obohacené o chuťově dokonalé suroviny

Na náplň:

  • 1,5 kg tvarohu,
  • 12 vajec,
  • 30 dkg margarínu,
  • 40–45 dkg krupicového cukru,
  • 3 balení vanilkového pudinku bez cukru,
  • 1/2 litru mléka,
  • cca 20 rozinek.

Postup přípravy:

S čím začít? S těstem, proto v míse vyšlehejte margarín, do kterého postupně přidávejte cukr a žloutky. Mezitím mouku smíchejte s práškem do pečiva a po troškách přidávejte za stálého šlehání k žloutkové pěně.

Dvě balení pudinku uvařte dle návodu a dejte chladit. Během chlazení oddělte žloutky od bílků a spařte rozinky vroucí vodou v kastrůlku. Opětovně v hluboké míse vyšlehejte margarín spolu s cukrem a žloutky, které přidávejte po jednom.

Doporučený článek:  Šťavnatý hovězí steak na houbách s česnekem, smetanou a parmazánem

Tvaroh v oddělené misce smíchejte se zbylým suchým pudinkem. Nyní vše spojte, margarínovou hmotu i uvařené pudinky a rozinky. Zbývá vyšlehat z bílků tuhý sníh, který se přimíchá až na konec.

Forma se vyloží pečicím papírem, vyplní se těstem a následně tvarohovou náplní, peče se v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 60 minut. Cheesecake se nechá zchladnout a podává se zlehka posypaný moučkovým cukrem.

Zdroj: https://www.womanandhome.com/food/recipes/baked-cheesecake-with-raisins-31580/
.

Doporučené články