Zpracujte dýni do posledního zbytečku. Pikantní sirup příjemně zahřeje v mrazivých dnech

Po uvaření dýně, kterou můžeme využít na milion způsobů, nám vždy zůstanou semena a kůra. Místo abychom je vyhodili, je můžeme využít k přípravě dýňového sirupu, který bude skvělým doplňkem jídel a dezertů. To ovšem není jeho jediné využití. Má totiž spoustu léčebných vlastností.

Vlastnosti sirupu

Dýňový sirup je bohatým zdrojem vitamínů a karotenu. Dokonale zvyšuje imunitu a udržuje ji v rovnováze. Pomáhá bojovat proti vysokému cholesterolu, snižuje otok kotníků a nohou v důsledku problémů s krevním oběhem. Sirup je určen také pro obézní lidi a ty, kteří chtějí shodit nadbytečné kilogramy. Dýňový sirup má také mírně projímavé vlastnosti, díky čemuž je vynikající při zácpě a onemocněních tlustého střeva.

K přípravě budete potřebovat dýni a cukr. Začněte odříznutím špičky dýně a odstraněním vláken a semen ze středu. Potom nalijte vodu s cukrem do otvoru a dýni uzavřete odříznutým hrotem. Nechte dýni stát 10 dní na chladném místě. Vložte dýni do mísy nebo jiné misky, protože když dýně změkne, bude obtížné s ní pohnout. Po 10 dnech sundejte špičku dýně a výsledný sirup nalijte do nádoby.

Zdroj obrázku: Freepik

Pikantní dýňový sirup

Pokud hledáte nové příchutě nebo chcete překvapit své přátele na halloweenské párty, dýňový sirup je skvělým řešením a můžete jej použít i mnoha jinými způsoby. Takže nevyhazujte zbytky dýně, jen z nich připravte netradiční dýňový sirup.

Pikantní dýňový sirup lze skladovat v chladničce asi měsíc. Pokud si ho chcete vychutnat i v zimě, můžete jej zmrazit nebo skladovat ve sklenicích. Sirup chutná skvěle jako doplněk ke kávě, čaji, kaši nebo americkým lívancům. O podzimní ránech oceníte v kávě nejen jeho příjemnou chuť, ale také jeho hřejivé vlastnosti. Kromě toho pro přípravu dýňového sirupu použijete zbytky zeleniny, takže nic ve vaší kuchyni nepřijde nazmar.

Zdroj: https://www.thebakingchocolatess.com/home-made-pumpkin-spice-syrup-pumpkin-spice-latte/
.

Doporučené články