Zelený čaj nejenom osvěží. Jeho pravidelné pití dokáže změnit fungování každého organismu

Zelený čaj pochází z Číny. Nejen v čínské medicíně je opěvován pro své blahodárné účinky. Používá se jako prostředek na podporu správného průtoku krve v žilách, pomáhá zlepšit stav pleti, ale má také pozitivní vliv na paměť. Proč se ještě vyplatí tento zelený mok popíjet?

Jak zelený čaj léčí?

Zelený čaj obsahuje vitamíny C, B, E a K. Nechybí v něm třísloviny, katechiny i polyfenoly. Je zdrojem zinku, draslíku, manganu, hořčíku i fluoru. Tento čaj má také pozitivní vliv na paměť, může dokonce člověka ochránit před stařeckou demencí. Čaj působí blahodárně na lidské srdce i celý kardiovaskulární systém. Minimalizuje riziko infarktu, trombózy, mozkové mrtvice, a dokonce snižuje krevní tlak. Zelený čaj, na rozdíl od toho černého, zabraňuje tvorbě zubního kazu a omezuje tvorbu zubního plaku.

Doporučený článek:  Zapečené lasagne se zeleninou a bešamelovou omáčkou

Zelený čaj na redukcí váhy.

Tento zelený čínský poklad je velmi účinný při boji s obezitou. Zelený čaj je schopen snížit hladinu glukózy v krvi. Navíc usnadňuje trávení a odstraňuje pocit „plného žaludku“.

Kosmetické výrobky s obsahem zeleného čaje.

Ano i v kosmetice se ve velké míře využívají blahodárné účinky zeleného čaje. Zelený čaj se používá v kosmetice do výrobků proti stárnutí pleti. Příznivě působí na mastnou a smíšenou pleť, zlepšuje vzhled pleti a dodává potřebnou hydrataci. Složky zeleného čaje přispívají k odstranění zarudlé pokožky, snižují napětí a zvyšují elasticitu pokožky.

Doporučený článek:  Populární keto dieta není pro každého. Ani její účinky nejsou až tak skvělé, jak je propagováno

Jak často pít zelený čaj?

Obecně se má za to, že zelený čaj je bezpečný a netoxický. Tato bylina nemá žádné nežádoucí účinky. Jelikož ale zelený čaj obsahuje mimo jiné i kofein, není vhodné jej užívat ve velkém množství. Mohlo by to způsobit nespavost, podráždění a v extrémních případech také tachykardii.

Zdroj: https://www.researchgate.net/publication/7197884_Beneficial_Effects_of_Green_Tea-A_Review
.

Doporučené články