Léto se blíží ke konci a střídá ho podzim. S ním v září nastupuje i období sklizně, které nám přináší spoustu ovoce i zeleniny. Přesně proto je začátek podzimu ideálním obdobím pro vyzkoušení nových receptů. Spousta z nich je navíc vegetariánská a velmi zdravá. Které to jsou a jak na ně? To a ještě více se dozvíte v dnešním článku. Pro více informací čtěte dál.
Co je na podzim lepšího než zahřát se teplou polévkou?
Podzim je známý pro sychravé počasí. Ochlazuje se, často prší a celkově není úplně příjemné být venku. Po horkém létě je pak navíc chladno o to nepříjemnější, a je tak dobré se něčím zahřát. Právě k tomuto účelu můžete využít polévky. Obzvláště ty krémové vás v zamračeném počasí jistě potěší. Navíc jsou polévky skvělý způsob, jak zpracovat již zmiňovanou podzimní úrodu. Jakou ale zvolit? Asi nejtypičtější podzimní polévkou je dýňová. Přesněji řečeno dýňový krém.
Jakou dýni na něj použijete, je víceméně na vás. Nejčastěji saháme po dýni Hokkaidó nebo po klasické máslové. Příprava dýňové polévky je navíc velmi jednoduchá a chuť si podle sebe můžete doladit v podstatě jakkoli. Ke konci pak můžete přidat na chuť i zakysanou smetanu nebo chilli olej. Kromě polévky dýňové ale můžete zvolit i tu z pečeného česneku. Příprava tohoto pokrmu je ale již o trochu zdlouhavější.
Cuketa na sto způsobů
Právě cuketa je potravinou, která nám po sklizni často přebývá, a nevíme, co s ní. Přitom má ale extrémně široké využití a byla by škoda ji nespotřebovat. Začít můžete úplně jednoduše, a to například tak, že si cuketu jen tak ugrilujete. Úprava je to jednoduchá, ale přesto výborná. Dále ji můžete využít i méně tradičně, a to tak, že jí nahradíte těstoviny či z ní uděláte odlehčené lasagne. Použít se dá i v dezertech, které díky jejímu vysokému obsahu vody budou krásně vláčné, a ne vysušené.
Zdroj: https://theflexitarian.co.uk/recipe_type/seasonal-recipes-september/page/5/