Podzimní produkty skvěle obohatí vegetariánský jídelníček

Léto se blíží ke konci a střídá ho podzim. S ním v září nastupuje i období sklizně, které nám přináší spoustu ovoce i zeleniny. Přesně proto je začátek podzimu ideálním obdobím pro vyzkoušení nových receptů. Spousta z nich je navíc vegetariánská a velmi zdravá. Které to jsou a jak na ně? To a ještě více se dozvíte v dnešním článku. Pro více informací čtěte dál.

Co je na podzim lepšího než zahřát se teplou polévkou?

Podzim je známý pro sychravé počasí. Ochlazuje se, často prší a celkově není úplně příjemné být venku. Po horkém létě je pak navíc chladno o to nepříjemnější, a je tak dobré se něčím zahřát. Právě k tomuto účelu můžete využít polévky. Obzvláště ty krémové vás v zamračeném počasí jistě potěší. Navíc jsou polévky skvělý způsob, jak zpracovat již zmiňovanou podzimní úrodu. Jakou ale zvolit? Asi nejtypičtější podzimní polévkou je dýňová. Přesněji řečeno dýňový krém.

Doporučený článek:  Octový postřik zbaví trávník urputného pýru
Zdroj obrázku: Freepik

Jakou dýni na něj použijete, je víceméně na vás. Nejčastěji saháme po dýni Hokkaidó nebo po klasické máslové. Příprava dýňové polévky je navíc velmi jednoduchá a chuť si podle sebe můžete doladit v podstatě jakkoli. Ke konci pak můžete přidat na chuť i zakysanou smetanu nebo chilli olej. Kromě polévky dýňové ale můžete zvolit i tu z pečeného česneku. Příprava tohoto pokrmu je ale již o trochu zdlouhavější.

Cuketa na sto způsobů

Právě cuketa je potravinou, která nám po sklizni často přebývá, a nevíme, co s ní. Přitom má ale extrémně široké využití a byla by škoda ji nespotřebovat. Začít můžete úplně jednoduše, a to například tak, že si cuketu jen tak ugrilujete. Úprava je to jednoduchá, ale přesto výborná. Dále ji můžete využít i méně tradičně, a to tak, že jí nahradíte těstoviny či z ní uděláte odlehčené lasagne. Použít se dá i v dezertech, které díky jejímu vysokému obsahu vody budou krásně vláčné, a ne vysušené.

Zdroj: https://theflexitarian.co.uk/recipe_type/seasonal-recipes-september/page/5/
.

Doporučené články