Začněte svůj den zdravě. Ovesná kaše dodá energii na celé dopoledne a prodlouží život

Hodně lidí začíná svůj den nezdravou snídaní. Mnozí si neuvědomují, že to negativně ovlivňuje nejen jejich zdraví, ale také produktivitu po celý den. Jestli chcete mít krásný den, začněte ho se zdravou snídaní. Nejlepší, co si můžete dát, jsou ovesné vločky v jakékoli formě. Pravidelná konzumace těchto obilovin bude mít pozitivní vliv na váš organismus, zejména na trávicí systém a metabolismus.

Ovesné vločky jsou cenným zdrojem vitamínů a minerálů. Díky vysokému obsahu vlákniny se dočkáte podpory metabolismu, která bude nejen přínosná pro vaše tělo, ale také vám pomůže zhubnout. Ovesné vločky jsou velmi chutné, zdravé a syté. Podávat je můžete s ovocem, anebo je dochutit skořicí či kardamomem.

Doporučený článek:  Co se stane s vaším tělem, pokud sníte něco plesnivého: Někdy to může mít šeredné následky

Nutriční vlastnosti pro vaše tělo

Konzumací ovesné kaše dodáte tělu důležité prvky, které potřebuje pro správné fungování. Vločky obsahují železo, vápník, hořčík, zinek, selen, draslík, fosfor a měď. Dále dodáte tělu vitamíny skupiny B, C a E, antioxidanty, včetně tokotrienolů, fenolových kyselin a kyseliny fytové. Všechny složky budou podporovat organismus, zejména trávicí trakt.

Zdroj obrázku: Freepik

Nejdůležitější složkou, která posílí vaše zdraví, je zaručeně vláknina. Urychluje metabolismus a zlepšuje všechny trávicí procesy. Vláknina ovlivňuje správné vylučování šťáv v žaludku a poskytne vám dlouhotrvající pocit sytosti. Právě díky této složce necítíte po dlouhou dobu hlad a snadno vydržíte až do oběda bez sladké svačiny.

Doporučený článek:  Bylinný čaj je první pomocí při zácpě, příznivě působí také čerstvé šťávy

Jak často byste měli jíst ovesné vločky?

Podle odborníků na výživu je klidně můžete jíst každý den. Díky obsahu prospěšných živin působí velmi pozitivně na celý organismus a ovlivňují práci mnoha systémů (od krevního oběhu po nervovou soustavu).

Co dokáže pravidelná konzumace ovesných vloček? Zpomalí stárnutí organismu, krevní tlak budete mít nižší, stejně jako hladinu cholesterolu. Dokáže také stabilizovat hladinu cukru v krvi a zlepšit trávení. Blahodárně působí na metabolismus a snižuje také vznik kolorektálního karcinomu.

Zdroj: https://www.healthline.com/nutrition/9-benefits-oats-oatmeal
.

Doporučené články