Vajíčka tělu maximálně prospějí. Ne ovšem v kombinaci s těmito potravinami

Lidé si dlouho mysleli, že vejce nejsou zdravá kvůli množství tuku a cholesterolu, ale v posledních letech se tento přístup úplně změnil. Pravdou je, že se jedná o cenný zdroj zdravých bílkovin, antioxidantů, vitamínů a minerálů. O přínosech tohoto malého produktu bylo řečeno již mnoho. Příliš mnoho lidí ale nemluví o tom, že s některými surovinami byste vejce nikdy neměli podávat. Dnes se podíváme na potraviny, kvůli kterým ztratí svou nutriční hodnotu.

Existuje mnoho surovin, které se k vejcím nehodí

Brambory jsou jednou z potravin, kterých byste se vedle vajec měli vyvarovat. Mohou totiž ztížit vstřebávání železa a vápníku z vajec. Trávení bude trvat mnohem déle, a proto byste je neměli jíst společně, anebo konzumovat bramborový salát a podobné pokrmy s mírou. Stejný efekt má s vejci také rýže, která prodlužuje trávení a ztěžuje vstřebávání cenných složek, které se ve vejcích nachází.

Doporučený článek:  Superpotraviny udrží v zimě imunitu silnou a skvěle zpestří jídelníček

Bílkoviny jsou ve stravě důležité, ale příliš mnoho bílkovin je také na škodu. Vejce, maso, uzeniny i sýry obsahují velké množství bílkovin, a proto se jejich kombinování nedoporučuje, protože tím zbytečně zatížíte svůj organismus. V první řadě budou trpět ledviny a trávení bude také trvat dlouho, což bude mít negativní vliv na vaše zdraví.

Zdroj obrázku: Freepik

Vaječné pomazánky nejsou vhodnou volbou

Ať už máte rádi vaječné saláty, nebo obložené chlebíčky, většinou se tam nachází vejce ve spojení s majonézou nebo s máslem. Konzumace jednoho kousku jistě nebude problém, ale měli byste vědět, že spojení vajec s majonézou (nebo máslem) vytváří kombinaci, která bude pro vaše tělo velmi těžko stravitelná. Vaječný žloutek, stejně jako majonéza a máslo totiž obsahují poměrně velké množství tuku.

Doporučený článek:  Elixír mládí a zdraví si může dopřát každý. Málokdo tuší, jaký je granátové jablko zázrak

Poslední kombinací, na kterou byste měli zapomenout, jsou vejce a ryby. Stejně jako jiné druhy masa ryby také obsahují hodně bílkovin. Kromě toho vejce obsahují avidin (živočišný protein), který blokuje vstřebávání vitamínů B7, který je hojně obsažen v tučných rybách. Maso jakéhokoli druhu byste proto neměli s vejci nikdy kombinovat.

Zdroj: https://kalingatv.com/miscellany/foods-you-should-avoid-eating-with-eggs/
.

Doporučené články