Rajčatový kečup zná určitě každý. Můžete si ho koupit v obchodě nebo si ho vyrobit sami doma. Postup není složitý a zvládnete to i s pomocí svých dětí. Mnohem lepší ale bude kečup, který si připravíte z červené řepy. Většinou se kečup dává k hranolkům nebo masu, oblíbený je také v kombinaci s jinou zeleninou. Červená řepa je potravina, díky které můžete ochutnat něco nového.
Proč zvolit zrovna červenou řepu?
Nikdo si neumí přestavit zapečený toast, ve kterém by nebyl kečup. Stal se oblíbenou pochutinou nejen u nás, ale i po celém světě. Proč ale nevyzkoušet něco nového? Kečup z červené řepy se možná stane vaším favoritem. Kromě řepy do něj přidejte ještě trochu chilli a vychutnejte si kombinaci, která vás překvapí.
A co budete na přípravu potřebovat?
- Vařenou červenou řepu,
- chilli papričku,
- lžičku koriandru,
- chilli vločky,
- lžičku třtinového cukru,
- lžíci octa,
- 2 lžíce vody.
A můžete začít. Postup bude velice podobný klasickému kečupu. Nasekejte si chilli papričku na malé kousky, poté nakrájejte i červenou řepu, kterou si ještě předtím uvařte. Dejte zeleninu do misky, přidejte koření, vodu i ocet a důkladně promíchejte. Nakonec nalijte do sklenic a máte hotovo.
K čemu se hodí kečup z červené řepy?
Připravený kečup bude mít krásnou barvu a budete mít chuť ho hned ochutnat. Můžete ho použít prakticky na všechno, na co jste zvyklí s klasickým kečupem. Ochutí nejen toasty, ale můžete si ho dát také k hranolkům nebo grilované zelenině. Překvapte svou návštěvu nezvyklou kombinací chutí, kterou si zamilují.
Červená řepa ale obsahuje barvivo, proto si na práci s ní berte ochranné rukavice. Těžko se dostává nejen z kuchyňské linky, ale také z pokožky nebo oblečení. Její výhodou je, že ji seženete během celého roku a kečup si tak můžete vyrobit, kdykoliv na něj budete mít chuť.
Zdroj: https://www.thevegspace.co.uk/recipe-beetroot-chilli-ketchup/