Stačí vyměnit jedinou ingredienci a palačinky už nikdy nebudou jako dřív. Poznejte dokonalost

Palačinky jsou jedním z těch jídel, která nevyžadují speciální kulinářské dovednosti a díky různým přísadám mohou potěšit chuťové buňky i těch nejnáročnějších. Základem těsta na palačinky je mouka. Pokuste se ji však nahradit touto tajnou ingrediencí a palačinky potěší nadýchaností a lehkostí.

Potěší svou chutí

Palačinky se mohou podávat se sladkou i slanou náplní. Ti, kteří obvykle sahají po džemech, konzervách nebo sýrech, by si měli prohlédnout tento recept. Základem ideálních palačinek není náplň, ale nadýchané těsto, které se rozpouští v ústech. Příprava palačinek s neobvyklým produktem jako náhradou mouky změní nejen chuť, ale i strukturu těsta.

Doporučený článek:  Oslaďte si život zdravě. Mrkvové dezerty vylepší každé menu vždy novou chutí a tvarem

Namísto pšeničné mouky přidejte do palačinek krémový pudink. Budou chutné a aromatické jako nikdy předtím. K přípravě palačinek budete potřebovat jedno balení krémového pudinku, jedno vejce, 120 ml mléka, 120 ml perlivé vody a polévkovou lžíci oleje nebo rozpuštěného másla.

Zdroj obrázku: Freepik

Příprava palačinek

Nalijte krémový pudink do mísy, přidejte vejce, mléko, vodu a tuk. Směs promíchejte na hladkou hmotu a nechte odstát minimálně 15 minut. Po uplynutí této doby pánev zahřejte a lehce ji potřete máslem nebo olejem. Potom na pánev vylijte malé množství těsta. Pamatujte, že palačinky by měly být rovnoměrné a tenké.

Doporučený článek:  Zvláštní příležitosti si žádají speciální recepty na výjimečnou snídani nebo brunch

Palačinky byste měli péct jednou z jedné strany a jednou z druhé. Pokud je budete hodně otáčet, může se stát, že budou suché a budou se lámat. Takto připravené palačinky budou skvěle fungovat s jakýmikoli sladkými doplňky, například šlehačkou, ovocem nebo čokoládou. Někdo nedá dopustit na obyčejný domácí ovocný džem, ale to už záleží na preferencích každého člověka.

Zdroj: https://blog.williams-sonoma.com/six-tips-for-making-perfect-pancakes/
.

Doporučené články