Silná trojka proti každému nachlazení: nachystejte si sirup ze zázvoru, medu a citronu

Podzimní a zimní měsíce jsou pro mnoho z nás obdobím, kdy bojujeme s nachlazením a chřipkou. Oslabená imunita není nic zvláštního u dětí ani dospělých. Sirup ze zázvoru, medu a citronu je skvělým způsobem, jak posílit svůj imunitní systém a připravit se na chladnou sezónu. Jeho výroba je jednoduchá a můžete se těšit na příjemnou zimu, kterou nebudete trávit každou chvilku v posteli s kapesníkem v ruce.

Využijte síly zázvoru, medu a citronu

Zázvor má úžasnou vůni i chuť. Vděčí za to gingerolům, které mají protizánětlivý účinek. Med máte také protizánětlivé, antibakteriální, antivirové, protiplísňové a analgetické vlastnosti. Díky tomu tiší bolest v krku a pomáhá proti kašli. A nakonec citron je produkt, který má mnoho zdravotních vlastností. Obsahuje velké množství vitamínu C, který podporuje imunitu.

Doporučený článek:  Oblíbené recepty si vychutnáte i bez velkého množství tuku

Sirup ze zázvoru, medu a citronu byste měli začít užívat hned, jakmile se objeví první příznaky nachlazení. Používat ho ale můžete také při dalších infekcích horních cest dýchacích. Sirup je velmi hřejivý, pomáhá s infekcemi a posiluje imunitu. Navíc úžasně tiší bolest v krku a kašel. Sirup ale můžete použít také při zažívacích potížích, nevolnosti nebo v prvním trimestru těhotenství.

Zdroj obrázku: Freepik

Recept na léčivý sirup

V případě potřeby si dejte každý den jednu polévkovou lžíci sirupu ze zázvoru, medu a citronu. Při agresivnější infekci můžete konzumovat až tři polévkové lžíce tohoto sirupu denně. Stejně tak ho ale můžete používat po lžičkách a přidávat do čaje (teplého, ne horkého). Základní sirup získáte ze zázvoru, medu a citronu. Přidat ale můžete také skořici, kurkumu, hřebíček nebo anýz.

Doporučený článek:  Perníčky k Vánocům patří. Podle našeho receptu se určitě podaří

Připravte si 4–5 cm kořene zázvoru, 2 citrony a med. Citron důkladně omyjte a spařte vroucí vodou. Nakrájejte na tenké plátky. Zázvor oloupejte a nastrouhejte nebo nakrájejte na tenké plátky. Suroviny vkládejte ve vrstvách do sterilní nádoby. Začněte zázvorem, potom položte citron a med. Sklenici nechte na chladném místě 24 hodin, přeceďte a uložte do lednice. Plátky citronu ze sirupu nevyhazujte. Můžete si je přidat do čaje.

Zdroj: https://www.munchkintime.com/ginger-lemon-honey-syrup-recipe-natural-immune-booster/
.

Doporučené články