Rychlé jídlo na plynovém sporáku připravíte za méně než 15 minut

Vaření na plynovém sporáku má svá specifika i výhody, kvůli kterým je tolik oblíbené. Tento typ domácích spotřebičů má své stálé příznivce, a tak není divu, že nechybí ani v nabídce obchodů. Pojďme se podívat na to, jak na plynovém sporáku vařit rychle a efektivně.

Proč si vybrat plynový sporák

Abyste mohli vařit na plynovém sporáku, musíte mít plyn dovedený až do kuchyně. V minulosti to bývalo celkem běžné i proto, že plyn patřil mezi dostupnou a poměrně levnou komoditu. Vařit na něm bylo ekonomické. V současnosti to již tolik neplatí, ale ani elektřina není o moc levnější. Pokud tedy máte možnost na plynu jídla připravovat, tak můžete z toho čerpat spoustu výhod.

Doporučený článek:  Do mikrovlnky nepatří některé druhy potravin nebo nádobí

U plynového sporáku určitě oceníte především rychlý náběh ohřevu. Nemusíte čekat na to, až se vám nažhaví elektrická plotýnka nebo varná deska. Plyn prostě zapnete, podpálíte a už hoří. Výborně se reguluje jeho intenzita a nemusíte používat žádné speciální nádobí, jako tomu třeba bývá u indukčních elektrických vařičů. Vystačíte si s běžným smaltovaným nebo litinovým.

Zdroj obrázku: Freepik

Co si na plynovém sporáku připravit rychlého

Velmi dobře se na plynu smaží bramboráky nebo palačinky. Pánev je poměrně rychle rozehřátá na požadovanou teplotu, takže nemusíte ztrácet čas. Když si připravíte těsto na palačinky z mouky, vajec a mléka, tak do 15 minut máte upečených tak pět až šest palačinek. Večeři pro své dvě děti proto stihnete uvařit zakrátko. Pak už jen stačí palačinky natřít marmeládou, povidly či naplnit sladkým tvarohem.

Doporučený článek:  Pesticidy chrání ovoce a zeleninu, jíst je ale nikdo nechce. Několik metod je bezpečně smyje

Poměrně rychle se na plynu uvaří i brambory nebo těstoviny jako příloha k masovým nebo zeleninovým jídlům, do 15 minut zvládnete připravit i jednoduchou polévku ze zeleniny. Stačí mít předem připravené všechny potřebné ingredience, jako je třeba mrkev, cibule, mouka, rostlinný olej, sůl, koření – pepř, drcený kmín, kurkuma.

Zdroj: https://bushcooking.com/food_category/gas-stove/
.

Doporučené články