Rozmrazte ryby během chvíle. Stačí ponořit je do oblíbeného nápoje a vychutnat si dokonalou chuť

Správné rozmrazování ryb pomůže udržet jejich dobrou chuť a správnou konzistenci a zároveň zabránit kontaminaci bakteriemi. Chcete-li ryby bezpečně rozmrazit, bude nejjednodušší vložit je do chladničky noc před použitím. Chcete-li ryby ihned použít, můžete je rozmrazit v hrnci se studenou vodou. Kromě těchto známých metod existují i ​​jiné a na tyto chytré triky pro rozmrazování ryb se nyní podíváme.

Zdravé a chutné

Každý milovník ryb má svůj oblíbený způsob rozmrazování. Mezi nejčastěji používané a doporučené, ale také zabírající spoustu času patří položení mraženého jídla na talíř nebo jeho vložení do mísy a přesunutí do chladničky. V takovém stavu maso pomalu taje (může to trvat až jeden den!), ale neztrácí svou jemnost a strukturu.

Zkontrolujte rozmražené ryby, abyste se ujistili, že jsou dobré. Rozmražené ryby by měly mít stejnou konzistenci a vůni jako čerstvé ryby. I když nemusí mít stejnou svěží, jasnou barvu, neměly by být skvrnité ani zbarvené. Pokud voní příliš rybinou nebo neobvykle, už nejsou použitelné. Rozmražené ryby mohou mít mírně rybí zápach, ale neměly by nás odradit.

Zdroj obrázku: Freepik

Na toto myslete při nákupu

Ujistěte se, že ryby, které rozmrazujete, jsou v dobrém stavu. Zmrazené ryby by měly být baleny v plastu, zkontrolujte, zda nebyly roztrhané nebo rozdrcené. Když kupujete mražené mořské plody, pozorně se na ně podívejte, abyste se ujistili, že nevypadají podezřele a jsou bezpečné ke konzumaci. Pořiďte si mořské plody, které jsou zcela zmražené, nikoli částečně rozmražené. Nekupujte ryby, na kterých můžete pouhým okem vidět ledové krystaly nebo mráz. To znamená, že byly skladovány velmi dlouho a již nemusí být vhodné ke konzumaci.

Za žádných okolností se mražené potraviny nesmí vkládat do horké vody! Takové ošetření nejen zničí strukturu, ale také uzavře aroma uvnitř masa. Chcete-li ryby rozmrazit rychleji, můžete je vložit do studené perlivé vody. Dalším způsobem, jak rozmrazit ryby, je ponořit je do mléka. Je to vynikající metoda, která vám umožní nejen rychleji rozmrazit maso, ale také osvěžit chuť ryb. Namáčení ryb v mléce před vařením, pečením nebo smažením je metoda, kterou používají mnozí kuchaři.

Zdroj: https://www.ehow.com/how_4548940_thaw-frozen-fish-milk.html
.

Doporučené články