Využijte mrazák naplno. Zamrazit jdou i potraviny, do kterých byste to neřekli

Zmrazení je nejjednodušší a také pravděpodobně nejúčinnější ze způsobů konzervace potravin. Díky němu dokážeme prodloužit čerstvost mnoha produktů a také skladovat hotová jídla bez obav, že ztratí texturu nebo chuť. Drtivou většinu výrobků můžeme zamrazit a zamezit tak zbytečnému plýtvání. Kromě masa, ryb, zeleniny a ovoce se dají takto skladovat i jiné potraviny.

Máslo vydrží několik týdnů

Bez obav můžete zamrazit například máslo. Skladováním v mrazáku neztrácí chuť ani vůni, pokud tedy musíme na nějakou dobu odcestovat a chceme ho uchránit před znehodnocením, můžeme ho zamrazit. Jak na to? Určitě je nejlepší máslo zmrazit v původním obalu. Pokud ho nemáte, vložte ho do uzavřeného sáčku nebo pečlivě zabalte do alobalu. Takto můžeme máslo uchovávat zhruba tři týdny.

Pokud jste nakoupili větší množství chleba, než jste schopní zkonzumovat, nemusíme ho vyhazovat. Chleba a rohlíky se dají poměrně snadno zamrazit. Pokud chceme, aby pečivo zůstalo i po rozmrazení měkké a chutné, musí být konzervované ještě čerstvé. Podle potřeby můžeme chléb nakrájet nebo zamrazit v celku, důležité ale je ho vložit do igelitového sáčku a zajistit gumičkou.

Zdroj obrázku: Freepik

Vejce je třeba nejprve rozklepnout

Zamrazení vajec by nejspíš napadlo málokoho, přitom je jejich konzervace snadná. Je ovšem nutné je před vložením do mrazáku rozlít a přelít do sterilního sáčku. Skořápky totiž špatně reagují na nízkou teplotu a mohou se pod jejím vlivem rozbít. Zamrazit se dá také nakrájená cibule, zázvor nebo česnek, které vložíme do uzavřených nádob. Ihned po rozmrazení budou vhodné k přímé spotřebě.

Uvařili jste k večeři příliš mnoho brambor a teď nevíte, co s nimi? To se stalo nejspíš každému. Tento přebytek ale není nutné vyhazovat, teplotně upravené brambory se totiž dají uchovat v mrazáku. Nejlepší je zamrazit brambory rozmačkané. Pokud chceme, aby po rozmrazení byly lahodné, sametové a zachovaly si svou strukturu, měli bychom do nich přidat trochu tuku.

Zdroj: https://www.independent.co.uk/life-style/freezing-food-freezer-defrosting-how-long-which-foods-cooking-a8530971.html
.

Doporučené články