Využijte mrazák naplno. Zamrazit jdou i potraviny, do kterých byste to neřekli

Zmrazení je nejjednodušší a také pravděpodobně nejúčinnější ze způsobů konzervace potravin. Díky němu dokážeme prodloužit čerstvost mnoha produktů a také skladovat hotová jídla bez obav, že ztratí texturu nebo chuť. Drtivou většinu výrobků můžeme zamrazit a zamezit tak zbytečnému plýtvání. Kromě masa, ryb, zeleniny a ovoce se dají takto skladovat i jiné potraviny.

Máslo vydrží několik týdnů

Bez obav můžete zamrazit například máslo. Skladováním v mrazáku neztrácí chuť ani vůni, pokud tedy musíme na nějakou dobu odcestovat a chceme ho uchránit před znehodnocením, můžeme ho zamrazit. Jak na to? Určitě je nejlepší máslo zmrazit v původním obalu. Pokud ho nemáte, vložte ho do uzavřeného sáčku nebo pečlivě zabalte do alobalu. Takto můžeme máslo uchovávat zhruba tři týdny.

Doporučený článek:  Vaječné skořápky obohatí zahradní půdu o důležité minerály a upraví její pH

Pokud jste nakoupili větší množství chleba, než jste schopní zkonzumovat, nemusíme ho vyhazovat. Chleba a rohlíky se dají poměrně snadno zamrazit. Pokud chceme, aby pečivo zůstalo i po rozmrazení měkké a chutné, musí být konzervované ještě čerstvé. Podle potřeby můžeme chléb nakrájet nebo zamrazit v celku, důležité ale je ho vložit do igelitového sáčku a zajistit gumičkou.

Zdroj obrázku: Freepik

Vejce je třeba nejprve rozklepnout

Zamrazení vajec by nejspíš napadlo málokoho, přitom je jejich konzervace snadná. Je ovšem nutné je před vložením do mrazáku rozlít a přelít do sterilního sáčku. Skořápky totiž špatně reagují na nízkou teplotu a mohou se pod jejím vlivem rozbít. Zamrazit se dá také nakrájená cibule, zázvor nebo česnek, které vložíme do uzavřených nádob. Ihned po rozmrazení budou vhodné k přímé spotřebě.

Doporučený článek:  Mšice na rostlinách pomůže zlikvidovat česnekový postřik

Uvařili jste k večeři příliš mnoho brambor a teď nevíte, co s nimi? To se stalo nejspíš každému. Tento přebytek ale není nutné vyhazovat, teplotně upravené brambory se totiž dají uchovat v mrazáku. Nejlepší je zamrazit brambory rozmačkané. Pokud chceme, aby po rozmrazení byly lahodné, sametové a zachovaly si svou strukturu, měli bychom do nich přidat trochu tuku.

Zdroj: https://www.independent.co.uk/life-style/freezing-food-freezer-defrosting-how-long-which-foods-cooking-a8530971.html
.

Doporučené články