Recept na křupavé nakládané okurky: do sklenic patří třešňové listy

Nakládané okurky jsou vyhledávanou pochoutkou pro mnoho Čechů. Zavařování okurek je relativně jednoduchý proces, ale ne všichni mají přesnou představu o správných surovinách, které je třeba přidat do sklenice, aby se dosáhlo dokonalé křupavosti a chuti. Samozřejmě je důležité začít s kvalitními okurkami určenými právě pro zavařování, ale rovněž je klíčové znát správnou techniku pro dosažení požadovaného výsledku.

Zdravé a chutné nakládané okurky pro střevní mikroflóru

Nakládané okurky jsou nejen dobré, také přinášejí zdravotní přínosy pro střevní mikroflóru. Tato osvěžující pochoutka podporuje produkci trávicích enzymů a přispívá k udržení zdravého trávení. Abyste dosáhli pevných a křupavých okurek, je důležité nezapomenout na jednu speciální surovinu – třešňové listy. I když se může jednat o netradiční přísadu, pomůže vám dosáhnout požadované textury a křupavosti okurek.

Doporučený článek:  Chlebové hnojivo podpoří úrodu rajčat, paprik nebo okurek
Zdroj obrázku: Freepik

Umění správného nakládání okurek

Správné nakládání okurek může být pro mnoho lidí přímo uměním. Je nezbytné dodržet správný postup a dbát na čistotu sklenic a víček. Ujistěte se, že sklenice a víčka jsou dokonale čisté, aby se do nich nedostaly žádné bakterie, které by mohly okurky znehodnotit. Při zavírání sklenic dbejte na pevné utažení, aby byly dobře uzavřené a chránily obsah. Správné nakládání je klíčem k vytvoření vynikajících nakládaných okurek, které dlouho vydrží.

Jednoduchý recept na domácí nakládané okurky

Pro přípravu vynikajících nakládaných okurek budete potřebovat pouze několik jednoduchých surovin. Základem je 1 kilogram okurek, 2 litry vody, 2 polévkové lžíce soli, 30 gramů křenu, 6 stroužků česneku, 3 snítky kopru a několik listů třešně. Po důkladném propláchnutí okurek pod tekoucí vodou je nechte namočené v míse se studenou vodou několik hodin. Poté připravte sklenice, do každého dáte třešňové listy, kopr, česnek a kořen křenu. Okurky těsně naskládejte do sklenic a zalijte převařenou vodou. Pečlivě uzavřete sklenice a nechte je postavené dnem vzhůru po několik hodin. Po týdnu získáte okurky s nízkým obsahem soli, zatímco po 3 týdnech budou zcela hotové a připravené k použití.

Zdroj: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/collection/pickle-recipes
.

Doporučené články