Dokonalé knedlíky hotové za deset minut. Trik je ve vynechání jediné ingredience

Perfektní knedlíky by chtěla umět každá hospodyňka. Bohužel ne každé se knedlíky podaří na první pokus. Jestliže si chcete vychutnat domácí knedlíky, můžeme vám poradit trik, díky kterému budou dokonalé. Jejich příprava totiž nemusí být tak složitá, jak se na první pohled zdá. Existuje trik, který zaručí úspěch pokaždé, co se do knedlíků pustíte. Stačí, když vynecháte jednu přísadu.

Zkuste recept bez vajec!

Možná jste o tom už někdy slyšeli, ale přišlo vám to neuvěřitelné. Knedlíky totiž můžete mít dokonalé i bez jedné základní ingredience, bez které jste si je neuměli představit. Jestli chcete vyzkoušet něco nového, stojí za to udělat recept bez vajec. Je to sice malá změna, ale co se týče těsta, to bude hotový zázrak. Vejce přitom v mnoha receptech na knedlíky hrají prim.

Co si tedy připravit na bezvaječné knedlíky?

  • 300 g pšeničné mouky,
  • 200 ml horké, ale ne vroucí vody,
  • 25 g másla,
  • špetku soli.
Zdroj obrázku: Freepik

Poté už stačí se jen pustit do přípravy těsta. Mouku nejdříve prosejte do mísy a přidejte sůl. Poté měkké máslo a horkou vodu, ale pozor, po malých doušcích.

Těsto musí být hladké

Takto připravenou směs hněťte, dokud nebude těsto hladké. Nezapomeňte si vál nebo plech vysypat moukou. Těsto by se mělo snadno odlepit od dlaně. Vytvarujte kouli, dejte ji stranou a přikryjte utěrkou. Počkejte deset minut, těsto rozdělte na díly, vyválejte, nakrájejte na kolečka, naplňte ovocem nebo masem, pečlivě zabalte a dejte vařit. A máte hotovo!

Knedlíky jsou skvělé v tom, že si v nich můžete uvařit nejen uzené nebo mleté maso, ale také různé druhy ovoce. Knedlíky pak můžete také zamrazit a mít tak oběd nebo večeři připravenou během několika minut. Navíc můžete ovoce obměňovat podle toho, jakého máte zrovna nejvíce. Nejen dětí ocení tuto lahůdku, která se dá připravit i bez vajec!

Zdroj: https://www.wikihow.com/Make-Flour-Dumplings
.

Doporučené články